slavlje u Denveru / Prekid crnog niza: Brooklyn Netsi slavili u Denveru uz 17 koševa Bogdanovića

Bogdanovićeva dva pogođena slobodna bacanja donijela su Netsima produžetak u kojem je Brooklyn sa 121-120 nadigrao domaći Denver

5.3.2016.
11:10
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović postigao je 17 koševa za 33 minute u igri, a njegova dva pogođena slobodna bacanja donijela su Netsima produžetak u kojem je Brooklyn sa 121-120 nadigrao domaći Denver zahvaljujući košu centra BrookaLopeza četiri desetinke prije kraja.

U posljednjoj akciji Netsa na utakmici Shane Larkin je promašio polaganje, ali je Lopez priskočio i ugurao loptu u koš za 18. pobjedu Brooklyna u sezoni. Centar Brooklyna je dvoboj završio s 20 koševa, četiri skoka i pet asistencija, a najbolji je bio Merkel Brown s 21 košem, osam skokova i sedam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, bez Bojana Bogdanovića Netsi ne bi došli u priliku za slavlje u Denveru. Hrvatski reprezentativac je u prvom poluvremenu s tri uzastopne trice donio prednost Brooklynu, a suigrači su ga tražili i u posljednjem napadu Netsa u četvrtoj četvrtini, kad je dobio loptu na trici pri vodstvu domaće momčadi 112-110. Bogdanović se digao na šut, ali ga je na nedopušten način omeo Emmanuel Mudiay. Bogdanović je promašio prvo slobodno bacanje, ali pogodio preostala dva za izjednačenje. U posljednjoj akciji Denvera bio je na ruci Garyju Harrisu koji je tricom pokušao donijeti pobjedu Nuggetsima. Uz 17 koševa (šut 6/12), Bogdanović je u pobjedu Netsa ugradio dva skoka i dvije asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugu utakmicu zaredom u početnoj petorci Orlanda našao se Mario Hezonja koji je, u domaćem porazu svoje momčadi od Phoenixa 84-102, za 33 i pol minute u igri postigao 12 koševa uz četiri skoka i dvije asistencije. Sunsi su prekinuli niz od 17 uzastopnih poraza na gostovanjima ponajviše zahvaljujući 22-godišnjem centru Alexu Lenu koji je s 31 košem i 15 skokova odigrao utakmicu karijere. Kod Magica najbolji je bio Elfrid Payton s 19 koševa i 11 asistencija, a Nikola Vučević je uz 15 koševa imao 12 skokova.

Minnesota je poražena na gostovanju kod Milwaukeeja sa 101-116. Damjan Rudež je odigrao 16 i pol minuta u dresu Timberwolvesa te postigao jednu tricu, uz šut 1/6 te dva skoka i jednu asistenciju. Igrači Minnesote nisu imali obrambena rješenja za Khrisa Middletona koji je ubacio 32 koša gađajući trice 8/9, kao ni za Giannisa Antetokounmpa kojemu je samo jedan skok nedostajao za trostruko-dvoznamenkasti učinak. Grčki reprezentativac je završio dvoboj s 27 koševa, 12 asistencija i devet skokova. Strijelce Minnesote predvodili su Karl-Anthony Towns sa 21 košem i Zach LaVine s 20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Toronta u noći s petka na subotu vidjeli su kako zvijezda Portlanda Damian Lillard zatrpava koš Raptorsa s 50 poena, ali na kraju su se ipak veselili 41. ovosezonskoj pobjedi njihove momčadi za koju najveće zasluge idu DeMaru DeRozanu. S 38 koševa je došao do najboljeg učinka ove sezone, a pritom je postavio i jedan novi NBA rekord. Naime, pogodio je 24 slobodna bacanja zaredom, što nijedan igrač prije nije napravio na jednoj NBA utakmici. Promašio je 25. bacanje na 0.9 sekunde prije kraja utakmice, kako Trail Blazersi ne bi došli u priliku tricom doći do produžetka. Uz DeRozana ponovno je u odličnom izdanju bio i Kyle Lowry s 28 koševa, šest asistencija i pet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo