POTEZ KOJI JE ZAUVIJEK PROMIJENIO NBA LIGU: / Rijetki znaju da je Jordan skoro napustio Bullse i zaigrao za žestoke rivale

Image
Foto: Profimedia

Jordanov agent David Falk na kraju cijele drame čuo se telefonom s vlasnikom Bullsa Jerryjem Reinsdorfom i dogovorio potpisivanje najvećeg ugovora u povijesti američkog sporta.

30.4.2021.
15:28
Profimedia
VOYO logo

Ako ne računamo one dvije sezone u dresu Washington Wizardsa, najveći košarkaš svih vremena Michael Jordan harao je NBA ligom u dresu Chicago Bullsa. Brojne su priče ispričane o Jordanovom nasljeđu, ali jedna od manje poznatih je činjenica da je 1996. godine skoro završio u redovima New York Knicksa. Objavljena je ta priča na uglednom američkom mediju ESPN-u.

Jordan je na kraju te šampionske sezone bio bez ugovora i prvi put u povijesti Jordan je odlučio otići na tržište slobodnih igrača i testirati svoje opcije. Naravno, tad se nije znalo točno koliko Jordan vrijedi kao igrač, no mediji su nabacivali svote od 40 milijuna dolara, dotad neviđene u sportskom svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

April 10, 2010 - Boston, Massachusetts, U.S - Chicago Bulls Scottie Pippen and Michael Jordan 4/1990, Image: 167574129, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Steve Lipofsky / Zuma Press / Profimedia

Odbio Knickse

Naravno, takav novac i najviši ugovor u povijesti NBA lige bio je velik problem za klubove koji su imali ograničen budžet za plaćanje igrača, jednako kao i danas. Iako su rijetki bili spremni probiti taj salary cap, New York Knicksi ozbiljno su zagrizli za Jordana koji je kasnije i priznao da je postojala mogućnost da se preseli u Madison Square Garden.

Kako je Jordan rekao u filmu Spikea Leeja, postojala je mogućnost njegovog odlaska u Knickse, no nisu ispunjeni svi uvjeti jer je košarkaš htio da mu se tamo pridruži i trener Phil Jackson. Knicksi mu, ipak, nisu mogli ponuditi više od 10 milijuna dolara godišnje od ugovora, ali nudili su mu ogroman novac "sa strane“. Na primjer, samo 15 milijuna dolara dobio bi od prodaje dresova Knicksa s brojem 23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći ugovor dotad

Jordanov agent David Falk na kraju cijele drame čuo se telefonom s vlasnikom Bullsa Jerryjem Reinsdorfom i dogovorio potpisivanje najvećeg ugovora u povijesti američkog sporta. Jordan je s Bullsima potpisao jednogodišnji ugovor na 30,14 milijuna dolara.

Iako Jordan nije promijenio momčad, bio je ovo ugovor koji je zauvijek promijenio NBA ligu. Jordan je osvojio još dva prvenstva i zacementirao svoje ime kao najboljeg igrača u povijesti NBA lige. New York Knicksi su, s druge strane potpisali ugovore s Allanom Houstonom i Chrisom Childsom, s kojima su otišli do velikog NBA finala 1999. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo