Hrvatski centar do sada, u pet sezona u NBA-u, je pokušao devet puta pogoditi tricu, no svaki od tih pokušaja bio je bezuspješan

Ivica Zubac odigrao je samo tri minute i 18 sekundi za svoje LA Clipperse u porazu kod Houston Rocketsa (115:122), nakon čega je otišao na klupu i više se nije vraćao.

No, razlog za to nije neka ozljeda ili slično, već taj što je Hrvat pogodio prvu tricu u NBA karijeri, nakon čega mu je trener Clippersa Tyronn Lue ndao ostatak večeri slobodno.

OVDJE pogledajte kako je Zubac pogodio tricu.

Zubac je do sada u NBA-u u pet sezona devet puta pokušao pogoditi tricu, no svaki put bezuspješno, a sada mu je konačno uspjelo.

Oduševljenje na klupi

Nakon što je lota prošla kroz obruč to je izazvalo veliko oduševljenje na klupi Clippersa i trener ga je ubrzo povukao iz igre.

Hrvatski centar je svojeg trenera već ranije puno puta tražio da mu dozvoli da više puta šutira trice, jer je bio uvjeren da ih može pogađati, što je i pokazivao na treninzima.

"Rekao sam ti, treneru", poručio je Zubac Lueu kada je izlazio iz igre.

Zdravlje igrača na prvom mjestu

Clippersi su u ovoj utakmici su odmarali nekoliko ključnih igrača. Nisu nastupili Paul George, Kawhi Leonard i Patrick Beverley, dok je hrvatski košarkaš Zubac odigrao samo tri minute.

"Morali smo donijeti puno odluka, ali najvažnije je zdravlje igrača", rekao je trener Clippersa Tyronn Lue.

Houston su do tek druge pobjede u posljednjih 14 utakmica predvodili rookie Jae'Sean Tate sa 20 koševa, te Khyri Thomas i Anthony Lamb sa po 17 koševa. Kod Clippersa, koji su za sada četvrti na Zapadu, najefikasniji su bili Luke Kennard sa 23 i Jay Scrubb sa 17 koševa.