Partizan ponovo dominira ABA ligom (VIDEO)

Crno-beli su u finalu pobedili Crvenu zvezdu sa 71:63

27.4.2013.
22:41
VOYO logo

Košarkaši Partizana pobednici su ovosezonskog izdanja regionalne Jadranske lige, pošto su u finalnom meču savladali Crvenu zvezdu rezultatom 71: 63 (14:18, 11:14, 25:13, 21:18).

Tim trenera Duška Vujoševića tako je osvojila šestu titulu prvaka ABA lige, a Zvezda i dalje bez trofeja u ovom takmičenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsetimo, plasmanom u finale "večiti" su obezbedili nastup u Evroligi u sledećoj sezoni. U polufinalu Partizan je bio bolji od domaćina završnog turnira Igokee, dok su crveno-beli pobedlili Radnički iz Kragujevca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na startu meča crno-beli su odličnom igrom poveli 7:0, ali se Zvezda brzo konsolidovala i vratila rezultatski egal. Boljom odbranom ekipa Dejana Radonjića je prešla u vođstvo i okončala prvu četvrtinu u svoju korist - 18:14. U drugom delu igre nastavili su košarkaši Crvene zvezde da kontrolišu igru i preko raspoloženog Katića čuvali su prednost. Parizan je uspeo da se vrati, međutim usledio je odgovor Zvezdinih šutera za maksimalnih "plus 7" na poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća četvrtina je u potpunosti pripala Partizanu. Probudili su stranci Bertans i Vesterman koji su predvodili crno-bele do preokreta (45:38). S druge strane, Zvezda je imala dosta problema u fazi napada, trener Dejan Radonjić je zaradio tehničku grešku, ali je zahvaljujući Katiću, Simonoviću i Savoviću nije dozvolila najvećem rivalu da se stekne veću prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partizan je i poslednjih deset minuta utakmice otvorio bolje, pošto je Bertans bio siguran sa distance. Usledila je tehnička greška koja je dodeljena Dušku Vujoševiću, pa je Zvezda vezala pet poena - 53:50. Ipak, nekoliko minuta pre kraja novom serijom košarkaša Partizana finale je praktično bilo rešeno, a zanimljivo je da su timovi završili meč bez oba trenera, jer su Radonjić i Vujošević dobili po još jednu tehničku grešku.

Leo Vesterman i Davis Bertans su sa po 15 poena predvodili crno-bele do trofeja, dok je u Crvenoj zvezdi najbolji bio Raško Katić sa 19 poena i 12 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo