Najbolji kod Pacersa / Pacersi s novim vođom Bogdanovićem krenuli u život bez Oladipa

Image
Foto: AP Images

Dobro izdanje Bojana Bogdanovića nije bilo dovoljno Indiani u Memphisu

27.1.2019.
8:24
AP Images
VOYO logo

U prvoj utakmici nakon "tragedije" koja im se dogodila u vidu ozljede najveće zvijezde Victora Oladipa Indiana Pacersi izgubili su kod momčadi koja nikoga nije pobijedila posljednjih osam utakmica - Memphis Griezzliesa.

Bojan Bogdanović očekivano je dobio još više napadačke slobode koja je izražena i kroz minutažu (36), a premda je novi vođa franšize iz Indianapolisa pogodio tek jednu tricu iz šest pokušaja, završio je utakmicu kao najbolji Indianin čovjek s 21 poenom uz pet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad god ostanete bez igrača zbog takve teške ozljede, puno je emocija. No morate ići dalje", pomirio se već s time trener Pacersa Nate McMillan.

Griezzliesi su umalo prokockali +14 u posljednjih 90 sekundi, a za tu je prednost dotad među najzaslužnijima bio čovjek kojeg su preplatili, ali to je već njihov problem, Mike Conley s 22 poena i 11 asistencija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kyrie Irving otišao je do 32 poena, Al Horford dodao je 22, a Jason Tatum 20, no Boston Celticsima takva izdanja ponajboljih igrača nisu bila dovoljna protiv prvaka. Golden State Warriorsi kaznili su domaćine s crte slobodnih bacanja u posljednjoj minuti u koju su ušli poravnati (111:111). Zatim je najprije Thompson pogodio oba, a nakon Morrisova promašaja za tricu deset sekundi prije kraja Draymond Green nije nijedno, ali je uhvatio loptu, pa je domaćine dokrajčio Steph Curry koji je ostao bez koša u prvoj četvrtini, no zato je u drugoj za pet minuta stavio pet trica.

"Trebali smo ovu utakmicu", kazao je Steve Kerr kojemu je trebalu najmanje utakmica do 300 pobjeda u povijesti NBA lige, 377, i u kojoj je Kevin Durant zabio 33.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jrue Holiday bio je na visokoj razini, čak je i zaboravljeni Jahlil Okafor odigrao ponajbolju utakmicu karijere s 24 poena i 15 skokova, ali izostanak Anthonyja Davisa New Orleans Pelicansi nisu mogli nadoknaditi protiv San Antonija kod kojeg je LaMarcus Aldridge unatoč upitnicima oko zapešća izbrojao 15. double-double sezone s 28 poena i 12 skokova.

"Htio sam igrati kako bih dao ekipi veće šanse za pobjedu", rekao je za što je dobio i pohvalu Gregga Popovicha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokazao je veliko srce."

A visoku kvalitetu još jednom Nikola Jokić koji je nakon utakmice suspenzije odgovorio sedmim triple-doubleom u sezoni s 32 poena, 18 skokova i deset asistencija pod kojim su pali oslabljeni 76ersi bez Joela Embiida i Jimmyja Butlera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dokazao je zašto All-Star igrač. Hvala Bogu da nosi Denverov dres", zahvalio se trener Nuggetsa Michael Malone.

Damian Lillard ostao je u "civilu" za utakmicu s Atlantom, pa je C. J. McCollum iskoristio "priliku" za prvi triple-double karijere s 28 poena, deset skokova i deset asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez Damiana samo sam nastojao potegnuti malo više u napadu i držati sve uključenima."

NBA, 26. veljače:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Memphis-Indiana 106:103
Boston-Golden State 111:115
New Orleans-San Antonio 114:126
Portland-Atlanta 120:111
Denver-Philadelphia 126:110

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo