PACERSI 'BREAKNULI' CAVSE: / LeBron prolazio Bogdanovića kao na školskom igralištu, Babo uzvraćao sjajnim prodorima

Image
Foto: AFP

Iznenađenje u prvom krugu doigravanja

16.4.2018.
8:18
AFP
VOYO logo

Košarkaši Indiana Pacersa surezultatski iznimno uvjerljivo svladali momčad Cleveland Cavaliersa ostvarivši 'break' u prvoj utakmici doigravanja u prvom krugu Istočne konferencije NBA lige. Konačnih 98-80 za gostujuću momčad čiji je član i Bojan Bogdanović znači i da su Cavsi poraženi na otvaranju doigravanja za naslov prvaka po prvi put u posljednjih osam godina.

Također, ovo je prvi put da je LeBron James izgubio startnu utakmicu playoffa u kojem je dosad bio na savršenih 12-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Školovanje

Indiana, kojoj je malo tko prije početka sezone davao uopće ozbiljne izglede za ulazak u doigravanje, je u ovoj utakmici bila apsolutno dominantna momčadi. Već u uvodnoj četvrtini ostvarili su prednost od 21 koša razlike, u trećoj imali i +23, i time napravili ključno za prvi bod. Cavsi su u posljednjoj dionici stigli na -7, no Victor Oladipo i Bojan Bogdanović povukli su novu seriju za prednost od 88-71 i kraj svake ideje o velikom povratku domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LeBron James je ostvario triple-double učinak s 24 poena, deset skokova i dvanaest asistencija, a ogled iskoristio i za preskakanje Michaela Jordana na vječnoj listi igrača s najviše poena u utakmicama doigravanja. Jordan je sad treći s 2188, ispred Jamesa tek je još Kareem Abdul-Jabbar s 2356. Također, stigao je do 1500. asistencije u drugom dijelu sezone.

Prvo ime utakmice apsolutno je bio Victor Oladipo s 32 ubačena koša i šest uhvaćenih lopti, a unatoč muci sa šutom koristan i Bojan Bogdanović. Imao je i ovakvih učinaka u obrani...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

... ali istom mjerom vraćao je i u napadu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je hrvatski reprezentativac okonačao s 15 poena, šest skokova i tri osvojene lopte, no i loših 1-6 za tricu te 5-16 ukupno iz igre. Nije smetalo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavlje Rocketsa, break Pelicansa

James Harden je s 44 poena i osam asistencija vodio Houston Rocketse do pobjede protiv Minnesota Timberwolvesa, a Paul George (36 poena, sedam skokova) i Russell Westbrook (29 koševa, trinaest skokova, osam asistencija) Oklahoma City Thunder do slavlja protiv Utah Jazza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Break' na startu imaju i New Orleans Pelicansi koji su uz 35 poena, 14 skokova i četiri blokade Anthonyja Davisa slavili kod Portlanda, dok su Boston Celticsi s ujednačenim napadom u kojem su četvorica ubacila 20 ili više poena tek u produžetku svladali Milwaukee Buckse (Giannis Antetokounmpo 35 poena, 13 skokova, sedam asistencija). Završnica osnovnog dijela utakmice bila je upravo nevjerojatna:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans 95-97

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 113-107 (produžetak)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 80-98

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 116-108

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 104-101

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo