OTAC SLOVENSKOG KOŠARKAŠKOG ČUDA: / 'Moj Luka je u ovim godinama sigurno napravio više od Dražena, Kukoča, Divca...'

Image
Foto: AFP

Kada je kao osmogodišnji dječak došao u Olimpijinu školu košarke uspio je na parketu zadržati se tek 16 minuta.

14.9.2017.
8:36
AFP
VOYO logo

Deset godina kasnije Dončić je košarkaš Real Madrida koji ne samo da se vodi kao igrač slavnog kluba već u njemu ima i zapaženu ulogu. Baš kao i u košarkaškoj reprezentaciji Slovenije što je dokazao i u četvrtfinalnom srazu Eurobasketa kada je s 27 poena i devet uhvaćenih lopti predvodio izabranu vrstu do pobjede protiv Latvije i mjesta u polufinalu.

Inače, prosjeci na Europskom prvenstvu su mu 15,7 poena i 7,7 skokova po utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema kad ne trenira. Čak i na moru uzme loptu i ode na neko igralište. Stalno želi igrati i raditi na šutu i tehnici. I da, uvijek je igrao i trenirao sa starijima. Luka je košarkaški fanatik. Znate, išao je stalno sa mnom na utakmice i strpljivo je čekao vrijeme između četvrtina i poluvremena kako bi uzeo loptu i šutirao dok mi ponovno ne počnemo igrati", prenosi 24sata.hr riječi njegova oca Saše koji se ne libi reći i sljedeće:

"Moj sin je u ovim godinama sigurno napravio više od Dražena, Kukoča, Divca, Đorđevića i ostalih. Pazite, za Dražena je nekoć radila cijela momčad, Luka nema takav status u Sloveniji ili Realu. I zato je stvarno veliko to što radi. Stvarno je na ovom Eurobasketu napravio iskorak"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti izvor navodi i da je Dončić svojom predstavom u četvrtfinalu Eurobasketa srušio legendarne igrače s ovih prostora ubacivši 27 sa samo 18 godina, šest mjeseci i 27 dana. Podsjeća se da je Dražen Petrović 1983. utrpao 25. Imao je tad 18 godina, sedam mjeseci i 25 dana. Kukoč je s 19 godina postigao 22 koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo