'ONA JE MONSTRUM': / Draženova majka nije imala lijepe riječi za djevojku koja ga je odvela u smrt

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Klara Szalatny nastavila je živjeti daleko od očiju javnosti, a naposljetku se udala za legendarnog njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa

8.6.2020.
13:53
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Ovih smo se dana prisjetili velike košarkaške karijere nikad prežaljenog velikana hrvatskog sporta Dražena Petrovića, ali i strašne prometne nesreće u kojoj je izgubio život.

Image
JEZIVO PRETKAZANJE: /

Misteriozni čovjek predvidio je da će se s Draženom nešto tragično dogoditi? 'Upoznala sam ga u Zagrebu...'

Image
JEZIVO PRETKAZANJE: /

Misteriozni čovjek predvidio je da će se s Draženom nešto tragično dogoditi? 'Upoznala sam ga u Zagrebu...'

U popodnevnim satima tog kobnog 7. lipnja 1993. po Dražena je na aerodrom u Frankfurt došla njegova tadašnja djevojka Klara Szalantzy u društvu prijateljice Hilal Edebal. Iako je prvotno Dražen trebao avionom nastaviti put Münchena, sudbonosno je odlučio nastaviti put iz Wroclawa automobilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dražen i ona u vezi su bili tek nekoliko mjeseci. Klara je Dražena trebala odvesti u München, ali na autocesti kod Denkendorfa Klara je izgubila kontrolu nad vozilom i sudarila se sa šleperom koji joj je prepriječio put.

Dražen je spavao i bio nevezan, a u trenutku sudara s cisternom izletio je kroz prednje staklo na automobilu i na mjestu preminuo. I dok Draženovi obožavatelji i prijatelji u Hrvatskoj i širom svijeta već godinama s bolnim sjećanjem i tugom obilježavaju obljetnice njegove pogibije, osoba koja je Dražena odvela u smrt Klara Szalatny sa svojim sjećanjima na posljednje Draženove trenutke nikada nije izišla u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije posjećivala Hilal'

No izašla je zato s detaljima Draženova majka Biserka Petrović koja o Klari nema lijepo mišljenje. Gospođa Petrović prisjetila se susreta s košarkašicom Hilal Edebal koja je ozlijedila glavu u nesreći.

“Vrlo sam se emotivno istrošila od ovog susreta, mislila sam da neću moći izdržati. To je samo dio filma koji je napravljen u Istanbulu i objavljen zbog godišnjice smrti mog sina. Hilal je uništena, ona se uopće ne sjeća da je bila u tom automobilu”, rekla je gospođa Petrović prije tri godine u intervjuu za Dnevni Avaz, a nije na riječima štedjela Klaru koja je upravljala tim automobilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ona je monstrum. Nije čak ni sa Hilal u kontaktu. Nije ju posjećivala ni dok je bila bolesna, iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu. Hilal je studirala u Americi i kada se vratila, Klara ju je pozvala da idu zajedno po Dražena na aerodrom u Frankfurt”.

Klara Szalatny nastavila je živjeti daleko od očiju javnosti, a naposljetku se udala za legendarnog njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo