NEZAUSTAVLJIVI GRK: / U manje od mjesec dana ostvario već četvrti triple-double!

Image
Foto: AFP, JONATHAN DANIEL

Ponajbolji košarkaš današnjice LeBron James predvodio je Cleveland Cavalierse do gostujuće pobjede protiv Los Angeles Clippersa (114-90) u najjačem okršaju večeri u NBA ligi.

14.3.2016.
9:26
AFP, JONATHAN DANIEL
VOYO logo

Clippersi su bolje otvorili dvoboj u Staples Centeru, ali gosti su ih već do kraja prve četvrtine dostigli, da bi na poluvrijeme otišli s uvjerljivih 58-41. Nakon toga više nije bilo povratka za kalifornijsku momčad koja i dalje igra bez ozlijeđenog Blakea Griffina.

Calderon sa zvukom sirene

Cavaliersi su bili sjajno šuterski raspoloženi, pogodili su čak 18 trica čime su izjednačili svoj ovosezonski rekord. Prvo je ime bio LeBron James s 27 koševa (šut iz igre 9-15), šest skokova i pet asistencija, a dobro su ga s po 17 poena pratili Kyrie Irving i J.R. Smith. Kod domaćih je s 19 koševa najefikasniji bio J.J. Redick, dok se Chris Paul istaknuo sa 17 poena i 10 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od posljednjih devet utakmica protiv Clippersa u Los Angelesu, Cavaliersi su slavili u čak sedam. Ove, pak, sezone imaju omjer 20-6 protiv momčadi iz Zapadne konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko sati kasnije u Staples Centeru je odigrana daleko dramatičnija utakmica u kojoj je New York svladao domaće Lakerse s 90-87, a pobjedničku je tricu dvije desetinke prije kraja ubacio Jose Calderon. Lakersi su dobro zatvorili Carmela Anthonyja, ali presudio im je španjolski veteran. Anthony je zaključio utakmicu s 26 koševa, dok je s druge strane Lou Williams ubacio 15, a Kobe Bryant 14 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanovićevih 13 poena

Milwaukee je u njujorškom Barclays Centeru nadigrao Brooklyn Netse sa 109-100 uz još jednu briljantnu predstavu Giannisa Antetokounmpa. Grčki krilni igrač je ostvario već četvrti 'triple-double' u posljednjih 11 utakmica, odnosno od 22. veljače, upisavši 28 koševa, 14 asistencija i 11 skokova. Malo je nedostajalo da već do poluvremena dođe do trostruko-dvostrukog učinka budući da je na odmor otišao s 12 poena, devet asistencija i osam skokova. Postao je na taj način Antetokounmpo prvi igrač Bucksa s četiri triple-doublea u jednoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Netsa je s 20 koševa najefikasniji bio Brook Lopez, dok je naš Bojan Bogdanović odigrao 33 minute, te u tom razdoblju ostvario učinak od 13 koševa, pet skokova i sedam asistencija. Iz igre ja gađao 4-9, od čega 3-7 za tricu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Los Angeles Lakers - New York Knicks 87-90

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Los Angeles Clippers - Cleveland Cavaliers 90-114

Atlanta Hawks - Indiana Pacers 104-75

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sacramento Kings - Utah Jazz 99-108

Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks 100-109

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo