Hezonja i Žižić dobri / Nezadrživi Zubac ponovno zasjao, čudesni Dončić nastavio stvarati povijest

Image
Foto: AP Images

Čak petorica hrvatskih košarkaša u nedjelju su bila na parketu, a najbolji je bio Ivica Zubac koji je pogurao Lakerse do pobjede

28.1.2019.
8:10
AP Images
VOYO logo

Prošlo je mjesec dana otkako se LeBron James ozlijedio, a upravo u tih mjesec dana Ivica Zubac krenuo je pokazivati da mu je, kakve god taktike imao Luke Walton, mjesto u startnoj petorci LA Lakersa i kada su mu svi ostali centri zdravi.

Hrvatski toranj još je jednom zasjao u siječnju odigravši možda i najkompletniju utakmicu u karijeri. U rušenju Phoenix Sunsa za 35 minuta ostvario je 24 poena, rekordnih 16 skokova i četiri blokade. Prije deset dana Oklahomi je stavio 26 uz 12 skokova, a u ožujku 2017. Denveru 25. Ovo mu je peta dvoznamenkasta utakmica u nizu i osma u mjesecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo sam istjerao svog čovjeka iz reketa, a suigrači ostale", objasnio je Zubac dominaciju svoje momčadi u reketu (70-46).

Uz još 24 poena Caldwell-Popea i 22 Ingrama Lakersi su stigli do šeste pobjede otkako nema Jamesa uz deset poraza. Sunsima je to, pak, bio osmi u nizu, a Dragan Bender nakon tri odlične utakmice u nizu bio je nešto skromniji s pet poena za 13 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Žižić boravio je čak 36 minuta na parketu United centra gdje je Cleveland zaustavio seriju od šest poraza. Omišanin je stao na osam poena, tri asistencije i 14 skokova, a Chicago unatoč 21 poenu i 15 skokova Laurija Markkanena i dalje na čekanju domaće pobjede od 22. prosinca.

U užasnoj su seriji New York Knicksi koji su protiv Miamija izgubili devetu u nizu. Mario Hezonja dobio je 30 minuta i iskoristio ih za 12 poena i pet skokova, dok njegov bivši suigrač iz Zagreba Dario Šarić i dalje ne može pronaći svoj ritam u Minnesoti. Nakon loše partije u Salt Lake Cityju kada je za 17 minuta ostao na jednom poenu, u novom porazu od Ute, ovaj put kod kuće, bio je skakački raspoložen (11), ali ne i realizatorski (3) u pola sata. Wiggins je brojao do 35, Towns do 22, ali Wolvesi nisu bili ni u prilici. I to je najveći problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se naš reprezentativac muči, Luka Dončić i dalje stvara povijest u NBA ligi. Nekoliko dana nakon što je stigao do prvog triple-doublea od mnogih koji slijede, čudesni Slovenac postao je prvi tinejdžer koji ga je ostvario s barem 30 poena. Torontu je ubacio 35 uz 12 skokova i deset asistencija, ali Mavsi su - izgubili. Jedan od razloga bio je Kawhi Leonard i njegova 33.

"Jedino što me zanima jest pobjeda", rekao je Dončić prije kojega je LeBron James bio najmlađi igrač s triple-doubleom od barem 30 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James je tada imao 20 godina i 100 dana, a Slovenac će 28. veljače napuniti 20. Tek. Dakle, još ima mjesec dana da ostvari još koji, a nijedan tinejdžer još nije ni dva.

Košarke se, kao i Dončić, i dalje igra James Harden koji se protiv Orlanda zaustavio na 40. Bilo je dovoljno, a nakon 17 propuštenih utakmica vratio mu se Chris Paul. Međutim, trener ga je ovaj put hvalio zbog - obrane. I tri blokade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Baš sam mu rekao da ga nisu trebali izabrati kao beka na All-Star utakmici, već kao centra", šalio se Mike D'Antoni, dok je nešto ozbiljniji u hvaljenju vjerojatnog MVP-ja bio Paul.

"James će uvijek biti James. Ne zanima me tko je na parketu, trebamo samo da on bude on. Zato je MVP."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paul George zabio je 36 poena, Russell Westbrook opet je gledao da popuni sve najvažnije kolone (13 p, 11 a, 13 s), pa su Milwaukee Bucksi ostali praznih ruku. Aldridge je s 32 poena srušio Wizardse, a Harrell je s 25 predvodio Clipperse protiv Kingsa. 

NBA, 27. siječnja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dallas-Toronto 120:123
Oklahoma City-Milwaukee 118:112
Houston-Orlando 103:98
Minnesota-Utah 111:125
San Antonio-Washington 132:119
New York-Miami 97:106
LA Lakers-Phoenix 116:102
Chicago-Cleveland 101:104
LA Clippers-Sacramento 122:108

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo