Briljantni Slovenac / NBA: Dončić čudesan, ali nedovoljno za pobjedu Mavericksa

Image
Foto: AP Images

Pobjede u NBA ligi s noći u četvrtak na petak upisali su Indiana Pacersi, Phoenix Sunsi i New Orleans Pelicansi...

21.1.2022.
8:47
AP Images
VOYO logo

Noćas su u NBA ligi odigrane tri utakmice, a u sve tri slavili su gosti. Najuzbudljivije bilo je na utakmici domaćih Golden State Warriorsa protiv Indiana Pacersa, koju su gosti dobili u produžetku sa 121-117.

Warriorsi su bili pred pobjedom kada je devet sekundi prije kraja zadnje četvrtine Stephen Curry s dva slobodna bacanja donio prednost 110-107. No, Justin Holiday šest sekundi prije kraja donosi izjednačenje, a u posljednjem napadu zadnje četvrtine igrač Warriorsia Juan Toscano-Anderson promašuje polaganje i utakmica je otišla u produžetak u kojem su domaći poveli sa pet poena razlike, ali je Indiana napravila preokret i na kraju slavila sa 121-117.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima Indiane sedmorica košarkaša su imali dvoznamenkasti učinak u koševima, a predvodio ih je Chris Duarte sa 27 poena. Justin Holiday dodao je 16, Isaiah Jackson 15, a Jeremy Lamb 14 koševa.

Stephen Curry predvodio je Warriorse sa 39 poena i 8 asistencija. Kevon Looney ubacio je 13, a Klay Thompson 12 koševa, uz  promašaje svih sedam pokušaja za tricu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda Sunsa, Dončić nije uspio dogurati Mavse do pobjede

Košarkaši Phoenix Sunsa dobili su petu utakmicu u nizu u gostima, ovaj puta su svladali Dallas Maverickse sa 109-101. Dallas je u zadnju četvrtinu ušao sa osam koševa prednosti, ali zadnju dionicu Phoenix je dobio sa 35-19.   

Phoenix je predvodio Devin Booker sa 28 poena i 6 asistencija, a Chris Paul je upisao 20 poena i 11 dodavanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dallas je ovo tek drugi poraz u zadnjih 12 susreta, a po običaju najbolji u redovima Mavericksa bio je Slovenac Luka Dončić s 28 koševa te po 8 skokova i asistencija. Jalen Brunson dodao je 19 poena, a Kristaps Porzingis 18 koševa i 11 skokova. 

Pelicansi porazili Knickse

New Orleans Pelicansi su u gostima dobili New York Knickse sa 102-91 u utakmici u kojoj su stalno bili u vodstvu, a prelomili su je u trećoj četvrtini koju su završili sa 24 koša prednosti. Šestorica igrača Pelicansa imali su dvoznamekasti učinak u koševima, a istaknuo se centar Jonas Valanciunas sa 18 poena i 10 skokova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Kod Knicksa prvo ime utakmice bio je Mitchell Robinson sa 17 koševa i 15 skokova, a 17 poena zabio je RJ Barrett.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo