Prvi put u povijesti: 'Gledajte, nije nas briga kako izgledamo na televiziji'

Kosarkasi Indiane i Oklahoma Cityja ispravili su 'gresku u koracima' koju su napravili u prvim utakmicama konferencijskih polufinala NBA lige.

10.5.2014.
11:52
VOYO logo

U utakmici cvrstih obrana Indiana je u Washingtonu svladala Wizardse s 85-63 i sada u polufinalu Istoka ima prednost 2-1. Cetvrta se utakmica igra u nedjelju, takoder u glavnom americkom gradu.

Indiana je u petak pokazala igru kakvu je prezentirala tijekom veceg dijela sezone, prije no sto je pocela ''kasljucati'' posljednjih tjedana. Ne mareci previse za atrakciju, zadrzala je Wizardse na samo 63 kosa sto im je najgori klupski ucinak u povijesti! Nikad prije nisu ubacili manje od 75 koseva u doigravanju i manje od 64 kosa u regularnom dijelu sezone. Iskoristili su domaci samo 24 od 73 pokusaja iz igre, ukljucujuci i cetiri od 16 pokusaja za tricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je spomenuti i da je prvo poluvrijeme zavrsilo vodstvom Indiane 34-33, sto je tek 13. put u povijesti da su momcadi u doigravanju kombinirale 67 ili manje koseva nakon prve dvije cetvrtine.

//www.youtube.com/embed/4zbZeHleUsE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte, nije nas briga kako izgledamo na televiziji. Druge momcadi neka se zamaraju ljepotom kosarke. Nama to nije bitno, odgovaraju nam ovakve pobjede", objasnio je David West.

Pacerse je s 23 kosa i osam skokova predvodio Paul George, Roy Hibbert je dodao 14, a David West 12 poena. Kod domacih je 16 koseva ubacio Bradley Beal, a poen manje je upisao John Wall.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A koseva i atrakcije nije nedostajalo u drugoj utakmici veceri u kojoj je Oklahoma City kao gost pobijedio Los Angeles Clipperse sa 118-112 u trecoj utakmici polufinala Zapada. Domaci su u posljednju cetvrtinu usli s prednoscu 90-86, ali zavrsna je dionica bila u znaku gostiju i njihovih glavnih zvijezda Kevina Duranta i Russella Westbrooka.

Durant je zakljucio dvoboj s 36 koseva, osam skokova i sest asistencija, a Westbrooku je ovom prilikom izmaknuo ''triple-double'' - upisao je 23 poena, osam skokova i 13 asistencija. Sjajan je bio i Serge Ibaka s 20 koseva, a vrijedi istaknuti i Reggieja Jacksona i Carona Butlera koji su dodali po 14 koseva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kod Clippersa su u glavnim ulogama bili uobicajeni ''glumci''. Blake Griffin je postigao 34 kosa i dodao im osam skokova, Chris Paul se zaustavio na 21 kosu i 16 asistencija, a Jamal Crawford im se prikljucio s 20 poena.

Cetvrta utakmica u seriji se igra u nedjelju, ponovno u Staples Centeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istok Washington (5) - Indiana (1) 63-85 (Beal 16k, Wall 15k / George 23k, Hibbert 14k) (Indiana vodi u seriji s 2-1)

Zapad LA Clippers (3) - Oklahoma City (2) 112-118 (Griffin 34k, Paul 21k, 16a / Durant 36k, Westbrook 23k, 13a) (Oklahoma City vodi u seriji s 2-1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo