Pravne komplikacije / Nastavlja se kaotična situacija u Ciboni: 'Ne možemo protiv političkih odluka...'

Image
Foto: Mihal Jacić / KK Cibona

Nažalost, sudbina Cibone ponovno je pod upitnikom nakon što su osvojili Kup Hrvatske i konkuriraju za naslov prvaka.

8.4.2022.
20:00
Mihal Jacić / KK Cibona
VOYO logo

Hrvatski košarkaški velikan Cibona ne nalazi na svijetlo na kraju tunela. Uslijed pravnih komplikacija, zagrebački je klub izgubio pravo korištenja poslovnih prostora i dvorane. Samim time, uskoro mi mogli biti u situaciji gdje traže novi dom.

Zbog nenamjernih trošenja sredstava bivše uprava, Cibona se nije mogla prijaviti na natječaj za korištenje dvorane koja je njiohv dom već 35 godina. Direktor Cibone, Mauro Lukić, komentirao je stanje u klubu za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo na operativnom sastanku s ljudima iz sportskog saveza, gradskog košarkaškog saveza i predstavnicima Grada. Tamo je bio ponuđeno da mi platimo jedan dio te satnice, na što smo mi pristali, ali do danas nismo dobili nikakav odgovor što se tiče korištenja dvorane. Oni smatraju, i tada su smatrali, da mi koristimo dvoranu bez pravnog temelja," rekao je Lukić.

Žele popraviti odnose, ali...

Ciboni je uručen dopis u kojemu stoji da do kraja travnja moraju napustiti sve poslovne prostorije. Uz to, ukinute su im i usluge čišćenja i zbrinjavanja opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bitno je naglasiti da ta infrastruktura je u vlasništvu kluba, kao što vidite i ovi parketi, koševi, tribine, sve je to i dalje u vlasništvu Cibone, a ti ljudi su nam naprasno zabranili da te stvari koristimo. Jednostavno, imamo i ambulantu dolje gdje se obavljaju liječnički pregledi, gdje je zabranjeno čistačicama da to čiste. "

Klub je tražio produljenje roka za napuštanje prostorija, kao i sastanak za nove pregovore gdje bi se dogovorio nastavak suradnje. Ipak, sve to prošlo je bez povratne informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dali smo 150% od sebe, ovdje smo od jutra do sutra, radimo i petkom i svetkom, ali ne možemo protiv nekih političkih odluka. Ovo je politički trenutak u kojem bi se grad trebao odlučit hoće li stati iza projekta Cibone ili neće. Mi nismo od Grada tražili novac. Mi smo tražili da imamo osnovnu infrastrukturu u kojoj možemo igrat košarku," nastavlja Lukić.

Image
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Situacija na terenu sve je bolja, ali gradske vlasti ne olakšavaju situaciju

Cibona je na parketu bilježila sve bolje i bolje rezultate. Baš u trenutku komplikacija s dvoranom Cibona je držala i konačne pregovore s novim ulagačima, koji su trebali dodati veoma potrebni kapital u klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad zamislite što mi tim ljudima trebamo reći: 'Dajte nam novac da saniramo dugove, da igramo sljedeću sezonu tri natjecanja, da izvedemo Cibonu u Europu, ali oprostite - mi nemamo gdje igrat. Mi nemamo gdje ljude smjestit koji bi vodili administraciju i nemamo gdje igrat."

Ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Zagreba nisu htjeli komentirati upit RTL-a oko situacije s Cibonom. Nažalost, sudbina Cibone ponovno je pod upitnikom nakon što su osvojili Kup Hrvatske i konkuriraju za naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo