Džanan Musa / Najbolji košarkaš BiH i bivši NBA igrač ostao u induciranoj komi nakon nezgodnog udarca u vrat

Image
Foto: Profimedia

Musa je igrao u Cedeviti od 2015. do 2018, a od 2018 do 2020. nalazio se u Brooklyn Netsima. Ipak, Musa se nikad nije izborio za svoje mjesto u NBA ligi.

15.4.2022.
12:25
Profimedia
VOYO logo

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa završio je u induciranoj komi nakoj što je dobio nezgodni udarac u vrat, s čime je završio s frakturom dušnika. 

Musa je brzo odvezen u bolnicu, gdje je brzo odlučeno kako mora na hitnu operaciju zbog problema s disanjem. Naime, nastao je hematom, a on je operiran u ranim jutarnjim satima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svu sreću, košarkaš Breogana nalazi se izvan životne opasnosti. Trenutno je u induciranoj komi, a još nekoliko dana ostati će u bolnici jer je potrebno vrijeme kako bi nestao hematom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrač Breogana, Džanan Musa, operiran je rano jutros i medicinsko osoblje nam je potvrdilo da je sve prošlo kako treba i prema planu. Detaljnije informacije ćemo objaviti u narednim satima," stoji u priopćenju kluba na Twitteru.

Musa je igrao u Cedeviti od 2015. do 2018, a od 2018 do 2020. nalazio se u Brooklyn Netsima. Ipak, Musa se nikad nije izborio za svoje mjesto u NBA ligi i 2021. se vratio u Europu, najprije za Efes, a kasnije je potpisao za Rio Breogan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo