ČUDESNI LEBRON SE POIGRAO S TORONTOM, NOVI PORAZ ŠARIĆA: / Kralj pokazao tko je gazda u Kanadi, Sixersi ispustili +22 protiv Bostona

Image
Foto: AFP

Cleveland i Boston vode 2-0 u serijama istočne konferencije

4.5.2018.
8:35
AFP
VOYO logo

Boston Celtics svladao je na domaćem parketu Philadephliju 76ersa 108-103 i tako poveo 2-0 u seriji doigravanja polufinala Istočne konferencije.

Gosti prockali veliku prednost, Šarić skroman

Poraženi Sixersi iz prve utakmice puno su bolje krenuli u ovu utakmicu i drugoj četvrtini imali su prednost od 22 koševa (48-26), ali uporni domaćini postepeno smanjuju zaostatak i zahvaljujući seriji 50-20 preuzimaju vodstvo u trećoj dionici. Igrala se izjednačena utakmica, koš za košem, na početku četvrte četvrtine, no Boston je poveo 96-95 četiri minute prije kraja i uspješno dvoboj privodi kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Šarić je vratio nadu gostima 31 sekundi prije kraja nakon ofenzivnog skoka, ali Al Horford u napadu kasnije prolazi pokraj Joela Embiida i polaže za neostižnih 106-101.

Novu sjajnu utakmicu odigrao je rookie Jayson Tatum koji je bio najbolji strijelac pobjednika s 21 poenom, Terry Rozier dodao je 20, a Horford je odigrao novu raznovrsnu s 13 poena, 12 skokova i pet asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Sixersa potpuno je zakazao njihov najbolji rookie. Ben Simmons završio je utakmicu s jednim (!!) košem (šut iz igre 0/4), pet skokova i sedam asistencija. Prvi strijelac gostiju bio je JJ Redick s 23 poena, Robert Covington zabio je 22, a Joel Embiid 20 uz 14 skokova. Hrvatski reprezentativac Dario Šarić dvoboj je završio s 14 poena (šut iz igre 4/13, trica 2/6) i devet skokova te tri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serija sada seli u Philadelphiju, a sljedeći susret na rasporedu je u subotu u 23 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradonačelnik Toronta je LeBron"

LeBron James ponovno je pokazao zašto kanadski grad u šali zovu "LeBronto". Na krilima najboljeg košarkaša današnjice Cleveland Cavaliersi pobijedili su na gostovanju Toronto Raptorse 128:110 i tako poveli 2-0 u seriji. Toronto je tijekom prvog poluvremena konstantno jednoznamenkastu prednost, no Cavsi su odigrali maestralnu treću dionicu.

BOJAN BOGDANOVIĆ: ‘LeBronova snaga je nevjerojatna, čovjek ni ne osjeti prekršaje, ali Šarić će igrati finale NBA lige’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James je trpao koš s poludistance nemogućim šutevima i s četvrtinom 37-24 utakmicu usmjerio u samo jednom smjeru. LeBron je dvoboj završio s 43 poena (19/28 šut iz igre), 14 asistencija i osam skokova. U ovoj utakmici napokon mu se priključio i All-Star suigrač Kevin Love. Krilni centar Cavsa ubacio je 31 poen uz 11 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DeMar DeRozan je kod poraženih imao 24 poena, a Kyle Lowry ubacio je 21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo