DOMINANTNA OBRANA /

Latvija drugi put kreirala senzaciju: Nakon Francuza, šokirali i Španjolce

Image
Foto: Profimedia

Jedna od najljepših priča Mundobasketa je reprezentacija koja niže nevjerojatne uspjehe jedan za drugim

1.9.2023.
15:21
Profimedia
VOYO logo

Košarkaška reprezentacija Latvije otvorila je drugi krug grupne faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu velikom pobjedom 74-69 protiv izabrane vrste Španjolske koja brani naslov osvojen prije četiri godine.

Image
DRUGI KRUG MUNDOBASKETA /

Italija i dalje 'crna mačka' Srbiji, Crna Gora namučila favorita za zlato

Image
DRUGI KRUG MUNDOBASKETA /

Italija i dalje 'crna mačka' Srbiji, Crna Gora namučila favorita za zlato

To je druga šokantna pobjeda latvijskih košarkaša koji su u prvom dijelu natjecanja svladali reprezentaciju Francuske i tako aktualnog olimpijskog viceprvaka izbacili iz borbe za odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi šok u Jakarti izabranici talijanskog stručnjaka Luce Banchija priredili su sjajnom obranom u zadnjoj četvrtini dvoboja, u kojoj su Španjolce ostavili na svega 11 koševa i zaostatak od 11 poena na kraju treće četvrtine preokrenuli u pobjedu. Španjolska je u trećoj četvrtini serijom 14-0 došla od dva koša zaostatka do najveće prednosti na utakmici (54-42) i činilo se da će momčad Sergija Scariola ostvariti i četvrtu pobjedu u Indoneziji.

No, Latvijci su u prvih pet minuta posljednje četvrtine nadoknadili 11 koševa zaostatka (58-47) i tricom Kristersa Zoriksa u 35. minuti izjednačili na 61-61. Kod rezultata 65-65 Davis Bertans je pogodio tricu, a nakon promašaja Rudyja Fernandeza, Rodions Kurucs je donio Latvijcima pet koševa prednosti (70-65) na 1:28 minuta prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci su tricom Darija Brizuele uspjeli doći na samo dva poena zaostatka (71-69) 28 sekundi prije kraja. No, isti je taj Brizuela kod vodstva Latvije 72-69 promašio dvicu, a onda još napravio i osobnu pogrešku u pokušaju da dođe do odbijene lopte. Kurucs je pogodio oba slobodna bacanja za konačnih 74-69.

Latvija je imala petoricu strijelaca s dvoznamenkastim učinkom, a predvodio ih je Davis Bertans sa 16 koševa. Kurucs je ubacio 13, a po 11 poena su postigli Andrejs Gražulis, Rolands Šmits i Kristers Zoriks.

Kod Španjolaca je najbolji strijelac bio Willy Hernangomez s 14 koševa, a po 11 su postigli Brizuela i Usman Garuba.

Na ljestvici skupine L Španjolska i Latvija imaju učinak 3-1, Kanada ima 3-0, a Brazil 2-1. Kanada i Brazil će započeti dvoboj 4. kola u 15.30 sati. U posljednjem kolu, koje je na rasporedu u nedjelju, igrat će Brazil - Latvija i Španjolska - Kanada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo