Senzacija iz Amerike: Kukoc preuzima hrvatsku reprezentaciju?

Nakon neuspjeha hrvatske kosarkaske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Spanjolskoj u medijima se nagada o novom izborniku, nasljedniku Jasminu Repesi.

11.9.2014.
22:28
VOYO logo

Repesina sudbina zasad je neizvjesna. Ono sto je sigurno je da ugovorom nije vezan za HKS i da se sam osjeca pogodeno kritikama zbog blijedog nastupa na SP-u, kako od struke, tako i medija, te bi se mogao odluciti dici sidro. Prethodno su se kao potencijalni Repesini nasljednici spominjali Velimir Perasovic, Neven Spahija, Slaven Rimac i Dario Gjergja, a novo ime na popisu je Kukoc. On je svoj interes potvrdio u intervjuu za tportal.hr.

"Vec neko vrijeme pratim sto se dogada i naravno da me zanima posao trenera u NBA-u. Ako bude prave prilike, zasto ne. Zasad konkretnih prilika iz NBA-a nije bilo. Mozda me i zanima posao izbornika reprezentacije Hrvatske, ali samo ako su uvjeti dobri te ako je atmosfera zdrava. Ponavljam, zanima me posao trenera, ali…" objasnio je danas 45-godisnji Kukoc, uz dodatak: "To je sve od mene na tu temu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz omiljeni hobi golf popularni Pink Panther prati sva kosarkaska zbivanja. Pratio je tako i nastup Hrvatske na SP-u.

"U odnosu na EP u Sloveniji gdje se osjecala atmosfera i povezanost igraca tj. pravo zajednistvo, u Spanjolskoj toga nije bilo. To se jako dobro vidjelo na TV ekranu. Nije bilo povezanosti ni u obrani niti i napadu, a to se najbolje vidjelo na utakmicama protiv reprezentacija kao sto su Filipini ili Senegal. Nasi su u te utakmice usli s mislju; kao, tko je ikad cuo za Senegal, a na kraju nas ispeglaju. Onda je bilo vjerojatno; ajmo dobiti Argentinu, ajmo sad stisnut'! E, momci, tako se ne moze igrati na SP-u. Kada sve rezimiram, meni se cini da je bilo nekih trzavica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kukoc je u igrackoj mirovini od 2006. godine kada je nastupao za Milwaukee Buckse. Nema sumnje da bi njegovo bogato iskustvo, steceno u Europi i NBA ligi (trostruki prvak Europe i NBA lige) bilo od ogromne pomoci hrvatskoj kosarci, iako nema prethodnog trenerskog iskustva, ali ostaje za vidjeti kako razmisljaju u HKS-u u cijoj je nemilosti jos od kritiziranja predsjednika Danka Radica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo