KOŠARKAŠKI RAT: / Cibona ostala bez velikog talenta koji je izabrao - Cedevitu!

Image

Ivica Zubac u središtu je transfera koji je uzdrmao hrvatsku košarku.

7.1.2016.
13:01
VOYO logo

Cibona je navodno Zubcu dugovala tri mjesečne plaće, ukupno 6000 eura. Taj novac sjeo mu je na račun već u utorak, 5. siječnja. Prekasno da bi talentirani centar, koji je bio nezadovoljan minutažom na posljednje tri utakmice, razmislio o ostanku "pod tornjem".

Ne može igrati ABA ligu

Cibona je ostala bez prilike da za 215 centimetara visokog Zubca dobije NBA odštetu, ukoliko se igrač odluči na odlazak u najjaču ligu svijeta, što mu je velika želja. A odšteta bi mogla iznositi i 650.000 eura... Cibona je ove zime ostala bez trojice igrača. Otišli su Marko Jagodić-Kuridža i Dominik Mavra, a sigurno najveći udarac ambicijama Mulaomerovićeve momčadi je odlazak mladog Zupca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prelaskom u Cedevitu, Zubac je ove sezone ostao bez prilike da zaigra u ABA ligi. U Euroligi može nastupati od 8. kola Topa 16 i naravno, čekati početak hrvatskog prvenstva i utakmice kupa.

Ovo je već treći mladi igrač koji iz Cibone prelazi u Cedevitu. Prije Zupca to su učinili Lovro Mazalin i Marko Arapović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona: Cedevita želi destabilizirati naš klub

Iz Cibone su se oglasili priopćenjem.

"KK Cibona je iznenađena željom igrača Ivice Zubca za raskidom ugovora s KK Cibona. Ivica Zubac, kao igrač Cibone imao je sve uvjete kao i ostali mladi perspektivni igrači u krugu prve momčadi i omladinskog pogona. Njegova želja za raskidom ugovora je temeljena na navodnom nezadovoljstvu statusom u momčadi i minutažom, iako je imao veliku minutažu i bio najbolji igrač na utakmicama protiv Energie i Tajfuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatramo da svojom reakcijom pokazuje izrazito nepoštivanje kolega, mlađih i starijih, koji se borbenošću i zalaganjem na terenu bore za svoju minutažu.

Dovesti u pitanje rad trenera koji su ga trenirali prije i sadašnjeg trenera koji slavi pobjede u šest od zadnjih sedam utakmica je bespredmetno, jer je očigledan napredak svih mladih igrača u klubu kako na poziciji centra, tako i na ostalim pozicijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, iznenađeni smo i postupkom KK Cedevita, koja na ovakav način želi destabilizirati naš klub te vrbuje naše mlade igrače i nagovara da se na bilo koje načine riješe ugovornih obveza i prijeđu u njihove redove. Ivica Zubac je treći mladi talentirani igrač koji je nagovoren za prelazak iz Cibone. Htjeli bi još za kraj navesti da su sve financijske obveze prema igraču na današnji dan u potpunosti podmirene pa je ovakvo ponašanje igrača neprihvatljivo za klub", stoji u Ciboninom priopćenju.

Cedevita: Reagirali smo kad smo čuli za raskid

"Čim smo čuli za raskid odmah smo reagirali i uspjeli dovesti jednog od najtalentiranijih centara Europe u naš klub", rekao je Davor Užbinec, direktor KK Cedevita, dodavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zubac bi, da nismo reagirali, već danas otišao u neki europski klub, hrvatska bi publika dugoročno bila zakinuta u praćenju predstava igrača za kojeg tvrdimo da je rođen za velike stvari. Ovako, bit će nam u Hrvatskoj, i s hrvatskim će klubom igrati na najvišoj razini i nadamo se osvajati trofeje. Mi smo se dugoročno odredili za stvaranje jakog kluba s mladim domaćim igračima i igračima iz regije. Sada je tu, uz Žganeca 20 godina, Arapovića 19, Mazalina 18, Muse i Baje 16 i Zubac s 18 godina, redom najveći talenti europske košarke u svojim godištima, veliki zalog za budućnost kluba, uz još nekolicinu igrača iz našeg juniorskog pogona. Dogovor je da Zubac može u NBA uz odštetu već ovoga ljeta ali siguran sam da će kod nas napraviti veliki napredak i da će u Cedeviti ostati puno duže."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo