KORONAVIRUS POMEO HRVATSKU KOŠARKU: / Nakon Cibone još jedan velikan na koljenima, otpustio trenera, raskinuti ugovori i s igračima?

Image
Foto: PIXSELL

Niti sport nije pokazao da je imun na najveću krizu do Drugog svjetskog rata

4.4.2020.
15:44
PIXSELL
VOYO logo

Ugovori s igračima Košarkaškog kluba Zadar kao i s trenerom DanijelomJusupom sporazumno su raskinuti s 1. travnjem, objavio je portal 057.info. Iako klub to službeno nije potvrdio oni navode kako će igračima i trener Jusupu biti isplaćena plaća za ožujak, dok će ostati bez tri plaće koje im je "pojela" zaraza koronavirusom kao i završnicu košarkaške domaće i regionalne sezone.

Image
DOBILI SMO POTVRDU: /

Cibona otpustila čitavu radnu zajednicu; 'Morali smo to napraviti, situacija je nenormalna'

Image
DOBILI SMO POTVRDU: /

Cibona otpustila čitavu radnu zajednicu; 'Morali smo to napraviti, situacija je nenormalna'

“Igrači KK Zadar u ovoj izvanrednoj situaciji nemaju nikakve obaveze prema klubu. Oni koji imaju višegodišnji ugovor nastavit će ga na jesen kada se očekuje početak nove i regularne sezone”, piše portal 057.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj navode kako će se za radnu zajednicu KK Zadar, 13 zaposlenika, tražit će se prema uputama HKS financijska pomoć iz paketa mjera Vlade.

Image
Image

15.02.2020., Zadar - Finalna utakmica Kupa Kresimira Cosica, KK Zadar - KK Cibona. Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Predsjednik Nadzornog odbora kluba i pročelnik za financije Grada Zadra IvanMijolović kazao je ovog petka razgovoru za ezadar.net.hr kako još uvijek nisu doneseni nikakvi konkretni zaključci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi u svakom slučaju još uvijek nećemo ići s dramatičnim mjerama koje je poduzela Cibona. Stanje je u ovom trenutku stabilno i nema potrebe za drastičnim rezovima. Bliži se kraj sezone pa se samim time bliže kraju i ugovori s igračima i radnom zajednicom. U datom ćemo trenutku sigurno povući mjere, kako ekonomske tako i one stručne koje se tiču boljitka kluba”, izjavio je i dodao kako budućnost kluba nije upitna.

"Trenutno smo u fazi pregovora s igračima oko sporazumnog raskida ugovora s obzirom na to da je sezona završila znatno ranije nego što je trebala. Reakcije igrača su pozitivne i očekujem da ćemo krajem tjedna definirati njihove statuse”, ispričao je dan prije nego što je objavljeno da su ugovor raskinuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo