NAJAVILI UTAKMICU / Četvrtfinale košarkaškog prvenstva donosi susrete na kojim bi moglo biti visokih tenzija: 'Moramo ući maksimalno agresivno'

Image

Zadar je kao drugoplasirani u regularnom dijelu za protivnika dobio zvučno ime - KK Dinamo

9.5.2023.
17:53
VOYO logo

Dvorana Krešimira Ćosića ugostiti će košarkaše Zadra i Dinama u prvom četvrtfinalnom dvoboju hrvatskog prvenstva, a utakmica je na rasporedu sutra u 18 sati s prijenosom na HKS TV-u.

Image
ANTE PIPLICA ZA NET.HR /

Futsal Dinamo u petak ima meč-loptu za finale, očekuje se prava ludnica: 'Želimo skupa s navijačima pisati povijest'

Image
ANTE PIPLICA ZA NET.HR /

Futsal Dinamo u petak ima meč-loptu za finale, očekuje se prava ludnica: 'Želimo skupa s navijačima pisati povijest'

Putem svoje službene stranice KK Zadar je najavio utakmicu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pred košarkašima Zadra su najvažniji tjedni svake sezone – kreće doigravanja HT Premijer lige i borba za naslov prvaka. Prvi protivnik je momčad Dinama, koja nije izborila ulazak u Ligu za prvaka, ali je bila najbolja u Ligi za ostanak, ukupno sedma, te je posljednje kolo odigrala bez kalkulacija, izbacivši Goricu iz lige.

Momčad Dinama ima nekoliko poveznica sa zadarskom košarkom, a najvažnija je ona da ih trenira Vladimir Anzulović, koji je prošle godine raskinuo ugovor sa Zadrom zbog zdravstvenih problema. Sa Zadranima će se susresti prvi put, budući da je novi klub preuzeo prije mjesec dana kako bi ga spasio od ispadanja iz lige. Posao je odradio prvoklasno, a hoće li imati dovoljno kvalitete za suprotstavljanje momčadi poput Zadra vidjet će se sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Počinje play off i tu više nema mjesta za nikakvo opuštanje, u svaku utakmicu moramo ući maksimalno koncentrirano i agresivno. Dinamo je dobra ekipa te nas već u srijedu čeka jako teška utakmica. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i budu naš „vitar u leđa“ kao do sada te da još jednom pokažemo da je Zadar grad košarke', kaže košarkaš Zadra Antonio Sikirić.''

Image
Foto: Dusan Milenkovic/ATA Images/PIXSELL
Image
Foto: Dusan Milenkovic/ATA Images/PIXSELL

Kapetan momčadi Marko Ramljak je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dinamo ima iskustvo igranja na većoj razini, mogu napraviti probleme jačim ekipama. Nama je najbitnije da izvučemo neku energiju i svježinu koju neće biti lako naći poslije ovakvog ritma, a bila je i glavni problem jučer protiv Crvene zvezde. Igramo dugu sezonu sa skraćenom rotacijom, voljeli bismo što prije završiti seriju ali moramo ići utakmicu po utakmicu. Ključ da kroz ove utakmice budemo na visokoj energetskoj razini, onda se možemo nadati dobrom rezultatu na kraju.''

Utakmicu najavili i Zagrepčani

U Dinamu ne osjećaju pritisak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Idućih dana čekaju nas najlakše utakmice u ovoj, prvoj, uspješnoj sezoni u Premijer ligi. Ova četvrtfinalna serija protiv KK Zadar su naše utakmice nagrade za sve što se napravilo u proteklih godinu dana. U tim utakmicama nemamo što izgubiti, lišeni pritiska idemo pokazati svoje najbolje lice i dati sve od sebe.

'Iako smo autsajderi u doigravanju, mislim da ćemo imati što za reći i da ćemo pokazati naše pravo lice i biti jako opasni svima', izjavio je Ivan Vučić prilikom potpisivanja novog ugovora s klubom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na utakmicu četvrtfinala (subota, 13. svibanj u 20h) moći će više od 550 navijača koji su potpisali “Ugovor sezone” i kupili godišnju ulaznicu te time stvorili financijski temelj sezone. Na to se nadogradilo s mnogim sponzorima i donatorima koji su uvidjeli da smo zdrav i stabilan kolektiv. U pripremi su i novi segmenti razvoja kluba kojima želimo dignuti rezultate na još viši nivo.

Zato vjerujemo da imamo svjetlu budućnost i da ćemo idućih sezona imati što reći.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadranin u dresu Dinama, Ivan Novačić izjavio je:

''Pozivam naše navijače da nam se u subotu pridruže u što većem broju, da nam budu šesti igrač u pokušaju da iznenadimo Zadar. Iako svi vjerujemo u pobjedu već u srijedu u Višnjiku, činjenica jest da bi nam uzvratna utakmica mogla biti i zadnja utakmica sezone. Pa ako već i mora biti zadnja, nadam se da ćemo se dostojno oprostiti od te naše prve prvoligaške sezone, koja je, već sada možemo reći, uspješna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo