Jedna od najvećih svjetskih zvijezda propušta SP

Kevin Durant, najkorisniji igrač NBA lige, pridružio se brojnim otkazima koji su zadesili američku košarkašku reprezentaciju uoči Svjetskog prvenstva u Španjolskoj.

8.8.2014.
11:58
VOYO logo

Nakon što je prošao pripremni kamp u Las Vegasu, jedna od najvećih zvijezda NBA lige Kevin Durant donio je odluku da neće predvoditi američku reprezentaciju na Svjetskom košarkaškom prvenstvu, kojem je od 30. kolovoza do 14. rujna domaćin Španjolska.

"Trebam se maknuti od svega kako bih se fizički i psihički odmorio te što spremniji dočekao novu NBA sezonu. Navijat ću za dečke i veselim se ponovnom igranju za reprezentaciju u skoroj budućnosti", rekao je najbolji igrač prošlog Svjetskog prvenstva održanog 2010. u Turskoj, gdje su Amerikanci osvojili zlatnu medalju pobijedivši u finalu domaću reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duranta zbog ovakve odluke nitko ne osuđuje, već je naišao na razumijevanje kod čelnih ljudi reprezentacije.

"Kevin je razgovarao s trenerom Mikeom Krzyzewskim i prenio mu da se osjeća fizički i psihički iscrpljeno od NBA sezone i brojnih drugih obveza. Pokušao je trenirati u Las Vegasu, ali je zaključio da nije sposoban potpuno se posvetiti momčadi. Trener Krzyzewski i ja u potpunosti podržavamo Kevina u njegovoj odluci. Njegovo je zdravlje najvažnije. On je u programu reprezentacije u posljednjih osam godina i ima velike zasluge za sve naše uspjehe", rekao je direktor reprezentacije Jerry Colangelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američka reprezentacija nastavlja s pripremama za SP u Chicagu, a treneru Krzyzewskom na raspolaganju su ostala petnaestorica igrača: Stephen Curry (Golden State Warriors), Derrick Rose (Chicago Bulls), James Harden (Houston Rockets), Anthony Davis (New Orleans Pelicans), DeMarcus Cousins (Sacramento Kings), DeMar DeRozan (Toronto Raptors), Andre Drummond (Detroit Pistons), Kenneth Faried (Denver Nuggets), Gordon Hayward (Utah Jazz), Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers), Kyle Korver (Atlanta Hawks), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Chandler Parsons (Dallas Mavericks), Klay Thompson (Golden State Warriors) i Mason Plumlee (Brooklyn Nets).

Američka reprezentacija je na Svjetskom prvenstvu svrstana u skupinu C kojoj je domaćin Bilbao, a Amerikancima će suparnici na putu prema nokaut fazi biti Dominikanska Republika, Finska, Novi Zeland, Turska i Ukrajina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo