JORDAN TO NIKADA NIJE NAPRAVIO: / Stephen Curry osvojio MVP naslov dominantije od ikoga ikad

Image
Foto: AFP
10.5.2016.
18:51
AFP
VOYO logo

U glasovanju je sudjelovalo 130 sportskih novinara kojima je pribrojan i glas navijača, a svi oni prvo mjesto ljestvice u svojoj valorizaciji učinjenog kroz sezonu dali su nezadrživom šuteru aktualnih prvaka i momčadi koja je ove sezone ostvarili rekordno dobar omjer pobjeda i poraza 73-9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbliži tome da budu jednoglasnom odlukom žirija proglašeni MVP igračima lige bili su Shaquille O'Neal 2000. i LeBron James 2013. godine, no to im je ostvarenje ostalo uskraćeno za jedan glas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekordno dobra sezona

Osim što je postao prvi u povijesti lige koji je nagradu uzeo ovako dominantno, Curry je u ovoj sezoni postao i jedini u povijesti najjačeg košarkaškog nadmetanja na svijetu koji je ostvarivao prosjek poena veći od 30 koševa po utakmici igrajući prosječno manje od 35 minuta po ogledu. Preciznije, prvi dio sezone završio je uz prosjeke od 30,1 poen po utakmici kojima je svaku večer prosječno dodavao 5,4 skoka i 6,7 asistencija za 34,2 minute provedene na parketu.

Također, vlasnik je novog rekorda po broju ubačenih trica i on sada iznosi 402. Na putu do njega srušio je svoj prijašnji rekord ostvaren u prošloj sezoni koji je zaustavljen na brojci 286, a pridružio se i Steveu Nashu i svom treneru Steveu Kerru kao jedini igrač u povijesti NBA lige koji je sezonu završio s prosjecima većim od 50 posto (iz igre 50,4), 45 posto (za tri poena 45,4) i 90 posto (sa crte slobodnih bacanja 90,8).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo