ključni igrač cibone / Jedan od najboljih mladih centara na svijetu: Ante Žižić nam je otkrio što očekuje od NBA-a i hrvatske reprezentacije

Žižić je za RTL otkrio što očekuje od hrvatske reprezentacije, čemu se nada u NBA-u, ali i zašto je odlučio još jednu sezonu provesti u Ciboni

22.10.2016.
19:20
VOYO logo

Hrvatska košarka ima jednog od najboljih mladih centara na svijetu. Sa samo 19 godina, Omišanin Ante Žižić prometnuo se u ključnog igrača Cibone. Od iduće sezone bit će član slavnih Boston Celticsa.

A Žižić do tada gotovo svaki dan provodi na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igraju se te tri lige, to je znači svaki drugi dan utakmica. Uglavnom sam tu u dvorani, treniram, radim...", kaže Žižić.

19-godišnji igrač Cibone ima za što i raditi. Naime, izabran je kao 23. pick na NBA-u. Čekaju ga Boston Celticsi, ali je ipak odlučio još ove sezone ostati među Vukovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostanak u Ciboni je bio uglavnom moj odabir pošto nisam odmah želio otići tamo. Smatram da mogu u ovoj sezoni napraviti dosta. A što se tiče NBA-a, ja imam još sigurno deset godina karijere u Americi", kaže Žižić. 

A karijeru će razvijati u klubu koji se još rado sjeća Dina Rađe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da će mi biti lakše iz nekog razloga jer je on praktički otvorio vrata Europljanima i Hrvatima. On je tamo zvijezda, odigrao je par odličnih sezona u svom životu, tamo ga cijene i poštuju. A ja se nadam da će i mene također prihvatiti", kaže mladi košarkaš Cibone.

Ante je zasad zvijezda na utakmicama Cibone, poput one protiv MZT-a, u kojoj je postigao 37 koševa i 20 skokova. Jedino žali što je propustio Olimpijske igre u Riju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je veliki događaj za svakog sportaša, ali ja sam nažalost morao otkazati reprezentaciju. Ozljeda, koja mi se dogodila pred kraj sezone, udaljila me par mjeseci", kaže Žižić.

Ali sada je spreman i jedva čeka svoj prvi poziv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da da, brzo dolazi ta smjena generacija, dolazimo mi mlađi. Uz par iskusnih igrača koji će biti stožerni, ja se nadam da smo spremni za velike rezultate", kaže Cibonina zvjezda.

Pred Žižićem su veliki izazovi, reprezentacija pa veliki NBA. Ali jedan od najboljih mladih centara Europe ih čeka spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo