IŽIVCIRANI BIVŠI KAPETAN: / 'Nisu se oni zahvalili meni, nego ja njima. Moji dani u reprezentaciji su završeni'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Očajan start hrvatske košarkaške reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019.

30.11.2017.
15:15
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je u kvalifikacije krenula porazima od Nizozemske (61-68) i Italije (64-80) te na taj način značajno kompromitirala izglede za plasman na svjetsku smotru. Izbornik Ivica Skelin nije mogao računati na naše NBA zvijezde, kao ni na igrače koji igraju u Euroligi, a svojevoljno se odrekao pomoći i brojnih iskusnih igrača za koje je procijenio da više nisu na dovoljno visokoj razini za reprezentaciju. Ostao je pritom čvrst i na pitanja o mogućem povratku dijela veterana odgovorio negtivno, ali dugogodišnjeg je kapetana Roka Ukića pritom zasmetala jedna stvar.

Image
ITALIJA RAZBILA HRVATSKU: /

Skelinovi izabranici odlično krenuli pa doživjeli potop. Ugrožen odlazak na SP

Image
ITALIJA RAZBILA HRVATSKU: /

Skelinovi izabranici odlično krenuli pa doživjeli potop. Ugrožen odlazak na SP

'Sigurno neću igrati'

"Živcira me cijela ta situacija jer su stvari krivo prezentirane. Izbornik i ljudi u Savezu govore da su se oni meni zahvalili, što nije točno. Ja sam se zahvalio njima, odnosno, oprostio od reprezentacije jer sam procijenio da više ne mogu igrati. Da je to tako postavljeno, sada nitko ne bi postavljao dodatna pitanja. Mene se ne treba zazivati jer su moji dani u reprezentaciji završeni, sigurno neću zaigrati u ovim kvalifikacijama. I tu svaka priča završava", rekao je Ukić za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priča da su mi se zahvalili u konačnici nije ni pristojna jer se tako stvara alibi. Pogotovo u trenutku kad je bilo vrlo popularno zahvaliti se veteranima. Ako su to već htjeli napraviti, onda su me kao čovjeka s najviše nastupa za reprezentaciju, najviše asistencija i drugog strijelca mogli pozvati na centar, dati mi cvijeće i reći 'hvala'. Kao što to se radi u cijelom svijetu", dodao je Ukić.

'Nejasno mi je što se želi'

Priznao je i da mu nisu jasni trenutni ciljevi hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je nejasno što se želi. Ako je cilj 2021., što je izjavio Dino Rađa, ovakva reprezentacija opet nema smisla jer je u tom slučaju selekcija prestara, za takvu viziju bi igrači trebali biti puno mlađi. Moj je, pak, stav da se treba napraviti sve za 2019., ne zbog Svjetskog prvenstva kao takvog, već zato što nastup u Kini veže i Olimpijske igre 2020. Pritom nemam ništa protiv ako je vizija drukčija, ali ako je cilj 2019., onda je reprezentacija oslabljena, tu nedostaje 5-6 momaka", zaključio je Ukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo