Izbornik Vranković skratio popis kandidata za EP

Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Josip Vranković objavio je skraćeni popis igrača za EP u Litvi.

1.7.2011.
15:06
VOYO logo

Izbornik košarkaša Joke Vranković vagao je točno deset dana, pokušavao prosijati 25 imena na 16, ali 'monitoringom' B reprezentacije odlučio je - od viška glava ne boli!

U Osijek će na pripreme 15. srpnja sa sobom povesti 17 igrača, a novi na listi je, vrlo vjerojatno i budući cibos, bek šuter Širokog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fran Pilepić (21) se istaknuo u Selcu, želim ga nagraditi i vidjeti kakav je u jačoj konkurenciji", istaknuo je Vranković.

Na filtriranom popisu nema Perića, Banića i Lončara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prilagodio sam se situaciji s centrima i sistemu natjecanja. Momčad se mora moći brzo regenerirati zbog gustog rasporeda. Lončar je imao problema s ozljedama pa je Andrić dobio prednost. Banić je dosada dao puno, ali pored Rudeža i Markote koji su imali konstantu u euro natjecanjima nije kompatibilan koncepciji, kao ni Zubčić".

Rozića je pozvao zbog odličnog finiša sezone, a Radoševićeva ozljeda postala je prošlost. U usporedbi s popisom od prije dvije godine s EP-a u Poljskoj, samo su tri imena ista: Ukić, Popović i Rozić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, nego pet, ozlijedili su se tada bili Tomas i Barać. Puno je to vremena u sportu, a ovo će biti najjače EP. Zbog lockouta mogli bi zaigrati i NBA igrači".

A na popisu načetih ponovno je Marko Tomas kojeg muči problem s okoštavanjem pete. Operaciju je odbacio, ali slijedi mu mjesec dana mirovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još razgovaramo s liječnicima Fenera, no trebao bi s nama krenuti na pripreme, a onda ući u individualno program".

U Slavoniju će i svi ostali s liste. Izbornika, barem zasad, još nitko nije zamolio za poštedu od prvog dijela drila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roko Leni Ukić, Marko Popović, Dontaye Draper, Rok Stipčević, Marko Tomas, Bojan Bogdanović, Kruno Simon, Marin Rozić, Marko Car, Fran Pilepić, Damir Markota, Damjan Rudež, Leon Radošević, Lukša Andrić, Stanko Barać, Ante Tomić i Luka Žorić.

Vezani članci:

arti-201106290408006 arti-201106210300006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo