Hrvatska saznala protivnike na Svjetskom prvenstvu

Argentina, Senegal, Filipini, Portoriko i Grčka bit će suparnici hrvatske reprezentacije u B skupini na Svjetskom prvenstvu košarkaša, koje će se održati od 30. kolovoza do 14.

3.2.2014.
19:51
VOYO logo

Hrvatskoj selekciji u ovoj skupini bi najteži suparnici trebali biti Argentina, Grčka koja je dobila pozivnicu za nastup na svjetskoj smotri i Portoriko. Utakmice skupine B igrat će se u Sevilli.

Na ždrijebu održanom u Barceloni 24 reprezentacije su razvrstane u četiri skupine sa po 6 selekcija. Četiri najbolje iz svake skupine plasirat će se u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacije iz skupine B križat će se u osmini finala s vrlo jakom A skupinom koja se igra u Granadi, te u kojoj se kao izraziti favoriti za prolazak nameću domaćin Španjolska, Francuska, Srbija i Brazil. Jedna od te četiri reprezentacije, bude li sve prema očekivanjima, trebala bi biti suparnik u osmini finala selekciji Hrvatske, ukoliko prođe skupinu. U A skupini još su Egipat i Iran.

U C skupini, koja će se igrati u Bilbau, nalaze se SAD, Finska, Novi Zeland, Ukrajina, Dominikanska Republika i Turska, dok će u D skupini u Las Palmasu igrati Litva, Angola, Južna Koreja, Slovenija, Meksiko i Australija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogledi u nokaut fazi u osmini finala i četvrtfinalu odigrat će se u Madridu i Barceloni, a polufinalne, odnosno finalna utakmica i susret za 3. mjesto samo u Madridu.

Skupina A: Španjolska, Egipat, Iran, Srbija, Brazil, Francuska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina B: Argentina, Senegal, Filipini, hrvatska, Portoriko, Grčka

Skupina C: SAD, Finska, Novi Zeland, Ukrajina, Dominikanska Republika, Turska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina D: Litva, Angola, Južna Koreja, Slovenija, Meksiko, Australija. Hrvatski izbornik Jasmin Repeša prokomentirao je protivnike.

- Nemojmo biti entuzijasti jer o protivnicima ne znamo ništa. To su momčadi s nekoliko NBA igrača - rekao je Repeša pa detaljnije opisao suparnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Grčka, Argentina i Portoriko su dobre reprezentacije, dok je u u Senegalu i Filipinima košarka u ekspanziji.

Repeša još ne zna koje će igrače imati na raspolaganju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Naše ambicije su velike, ali moramo vidjeti tko će se odazvati u reprezentaciju i na koga ćemo moći računati. Tek tada možemo početi raditi. U cijeloj priči ćemo ovisiti sami o sebi.

Naša se grupa u osmini finala križa sa skupinom smrti u kojoj su Španjolska, Francuska, Srbija i Brazil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo