NIJE BILO OPUŠTANJA / Hrvatska s lakoćom svladala Švicarce koji nisu imali šanse u Opatiji: Briljantna predstava mladog Matkovića

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatska je s lakoćom svladala Švicarsku u drugom susretu pretkvalifikacija za EuroBasket 2025. godine

28.8.2022.
21:50
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska košarkaška reprezentacija danas je od 20 sati u Opatiji igrala drugu utakmicu pretkvalifikacija za EuroBasket 2025. godine. Podsjetimo, Hrvatska je u petak gostovala u Varšavi, gdje je teškom mukom slavila protiv nabrijane Poljske 72:69.

Image
BOMBA /

Marin Rozić u studiju Net.hr-a: 'Domet Hrvatske na jednom od najjačih EuroBasketa ikad je četvrtfinale. Imamo dobru reprezentaciju'

Image
BOMBA /

Marin Rozić u studiju Net.hr-a: 'Domet Hrvatske na jednom od najjačih EuroBasketa ikad je četvrtfinale. Imamo dobru reprezentaciju'

Danas je priča bila ipak podosta drugačija. Izbornik Mulaomerović od početka je odlučio pružiti veću minutažu mladom Karlu Matkoviću, dok je Ivica Zubac čekao priliku s klupe te se uglavnom odmarao u prvom poluvremenu. I bio je to dobar potez; Matković je u startu pokazao da je spreman, nabrijan i energičan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već nakon prve četvrtine Hrvatska je imala veliko vodstvo. Naši su dobili 22:10, a posebno je veselilo što su naši pogađali gotovo sve što su bacili na koš. Tako su nastavili i u drugoj četvrtini, koju su dobili s 28:16 te se na predah išlo s velikim vodstvom Hrvatske 50:26. Matković je prvo poluvirjeme završio sa 17 poena i osam skokova, dok je Bojan Bogdanović u 15 minuta na terenu ubacio deset poena. Mulaomerović je odmarao Hezonju, koji je naš jedini košarkaš koji nije proveo ni sekunde na terenu.

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Fantastična predstava Matkovića

A naši su nastavili u istom tonu kao i u prvom dijelu. Izbornik je odlučio odmoriti Matkovića i Šarića, više minuta je dobio Zubac, dok je Babo pokrivao četvorku. Također, veću minutažu dobili su Ramljak i Gnjidić, koji su dobro iskoristili svoje minute na terenu. Hrvatska je sjajno koristila činjenicu da smo puno kvalitetniji pod košem pa je tako Zubac završavao puno akcija, dok su se Švicarci mučili kako bi nešto napravili u napadu. Tek na kraju treće četvrtine u igru su se vratili Šarić i Matković. Ujedno je treća četvrtina bila najbolja za Švicarsku, no svejedno nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U posljednju četvtinu naši su ušli s prednosti 70:41. Posljednjih osam minuta susreta izbornik je odlučio potpuno premiješati petorku. Zaigrali su tako Mavra, Gnjidić, Ramljak, Prkačin i Matković, a kasnije i Perković umjesto Ramljaka. Hrvatska je na kraju slavila s velikih 84:53.

Najbolji pojedinac Hrvatske večeras je bio Karlo Matković, koji je susret završio sa 17 poena i 12 skokova, a dodao je tome i čak pet blokada. Šarić je ubacio 13 poena uz sedam skokova, dok su Zubac i Babo utakmicu završili s po 12 poena. Švicarce je predvodio Selim Moise Fofana s deset poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Švicarska nije razina s kojom ćemo se susresti na EuroBasketu, ovo je bio dobar uvod za naše reprezentativce, koji u petak počinju svoj put na europskoj smotri protiv Grčke koju predvodi Giannis Antetokounmpo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo