Hrvatice slomile i neugodne Korejke na putu za London!

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija plasirala se u četvrtfinale kvalifikacijskog turnira za nastup na Olimpijskim igrama ovog ljeta u Londonu.

27.6.2012.
15:46
VOYO logo

Izabranice Stipe Bralića su u turskoj Ankari teškom su mukom pobijedile reprezentaciju Južne Koreje rezultatom 83:75, u susretu koji je odlučivao o prvom mjestu u skupini. Osim u prvoj četvrtini, naša je reprezentacija imala rezultatsku prednost tijekom cijele utakmice, ali se sve zakompliciralo u posljednjoj dionici, pet minuta prije kraja susreta.

Korejke su slobodnim bacanjima Jung stigle do izjednačenja 66:66, ali nakon toga Ivezić i Mandir pogađaju dvje trice u dva uzastopna napada i odvode Hrvatsku na komotnih +6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice naše su reprezentativke održavale prednost izvođenjem slobodnih bacanja, te su izborile ulazak u četvrtfinale s prvog mjesta, a to im donosi Kanadu. Najbolja u hrvatskim redovima bila je Marija Vrsaljko s 26 poena i sedam skokova, a njoj se s 14 poena (4/7 za tricu), te po četiri skoka i asistencije priključila kapetanica Sandra Mandir.

Kanađanke su bile druge u skupini D nakon što su deklasirale Malijke (89:23), te bile poražene od Francuske 47:56. Susret protiv Kanade na rasporedu je u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo