4-0 za celticse / Gotova sezona za Bogdanovića i Indianu, Boston pomeo Pacerse

Image
Foto: AP Images

Boston je riješio seriju s Pacersima u četiri utakmice

21.4.2019.
21:56
AP Images
VOYO logo

Boston Celticsi prva su momčad koja se probila u drugi krug ovogodišnjeg NBA doigravanja, nakon što su i u četvrtoj utakmici prvog kruga kao gosti svladali Indianu sa 110:106 (21:23, 26:26, 26:23, ), a najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović u svojoj posljednjoj utakmici ove sezone ubacio je 22 koša uz osam skokova i tri asistencije.   

Bostonu je ovo prva "metla" u doigravanju od 2011. godine, kad je u prvom krugu s 4-0 pomeo New York Knickse. U drugom krugu Boston će igrati protiv boljeg iz sraza Milwaukeeja i Detroita, u kojem Bucksi imaju prednost od 3-0, a Pistonsi će u četvrtoj utakmici pred svojim navijačima pokušati izbjeći sudbinu koju su doživjeli Pacersi.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ovaj je dvoboj bio vrlo sličnog scenarija kao u prethodne dvije utakmice ove serije u kojima su Celticsi imali više raspoloženih igrača u izjednačenoj završnici. U posljednjih pet i pol minuta Boston je ušao s košem prednosti (84:83), da bi tri i pol minute prije kraja Celticsi imali +10 (95:85), nakon što je Gordon Hayward ubacio šest koševa, Marcus Morris pogodio tricu i Jayson Tatum zakucao. Do kraja dvoboja Boston je mirno održavao stečenu prednost.

Celticsi su imali sedmoricu košarkaša s dvoznamenkastim učinkom, a trojica igrača s klupe ubacila su 49 koševa. Hayward je s 20 poena bio najbolji strijelac Bostona, Marcus Morris ubacio je 18, a Terry Rozier 11 poena. Tatum je postigao 18 koševa, a Kyrie Irving i Al Horford po 14, s time da je startni centar tome dodao i 12 skokova uz pet asistencija. Jaylen Brown je postigao 13 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Bogdanovića kod Pacersa su dvoznamenkasti učinak imali Tyreke Evans s 21 košem, Darren Collison je ubacio 19, Domantas Sabonis 14, a Myles Turner 13.

NBA, doigravanje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indiana - Boston 106:110 (0-4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo