SVE BLIŽE REKORDU / Golden State upisao 70. pobjedu sezone: to je dosad uspjelo samo Jordanu i Bullsima

Image
Foto: AP

Curry je zabio 27 koševa i Warriorsi su postali prva momčad u NBA nakon Chicago Bullsa iz sezone 1995./96. koja ima 70 pobjeda

8.4.2016.
9:44
AP
VOYO logo

OAKLAND - Stephen Curry i Golden State Warriorsi su stigli do brojke koju su prije njih u povijesti NBA ostvarili samo Michael Jordan i Chicago Bullsi nakon što su sinoć sa 112-101 pobijedili San Antonio Spurse i upisali 70. pobjedu ove sezone.

Curry je zabio 27 koševa i Warriorsi su postali prva momčad u NBA nakon Chicago Bullsa iz sezone 1995./96. koja ima 70 pobjeda. Golden State može prijeći Bullse ako pobijede u zadnje tri utakmice, uključujući i još jedan ogled sa San Antoniom u subotu. Harrison Barnes je ubacio 21 koš, a Draymond Green 18. Kawhi Leonard je sa 23 pogotka bio najbolji strijelac u redovima San Antonija koji u doigravanje ulazi kao druga momčad Zapadne konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon relativno mirnog prvog poluvremena, Curry je preuzeo igru u svoje ruke u trećoj četvrtini u kojoj je zabio 15 koševa i upisao  četiri asistencije. Warriorsi su imali šut iz igre u trećoj četvrtini 80 postoi u zadnjoj su poveli sa 87-69.

Minnesota Timberwolves su nakon pobjede nad Golden Stateom prije dva dana nastavili u tom stilu i sinoć su sa 105-97 pobijedili Sacramento Kingse. Gorgui Dieng je zabio 18 koševa uz 13 skokova, Zach LaVineNemanja Bjelica su također zabili svaki po 18 koševa. Timberwolves su vodili najveći dio utakmice. Karl-Anthony Towns je upisao svoj 50. double-double ove sezone sa 17 pogodaka i 10 skokova. Darren Collison je predvodio Sacramento sa 19 koševa i šest asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atlanta Hawks su zaustavili Toronto Raptorse svladavši ih sa 95-87 a do pobjede ih je odveo Jeff Teague koji je zabio 23 koša. Kyle Korver je dodao 14. Atlanta je na trećem mjestu u Istočnoj konferenciji nakon štop je pobijedila drugu momčad Konferencije. Kod Toronta su Kyle Lowry i DeMar DeRozan utakmicu završili sa 16 pogodaka, dok je Jonas Valanciunas dodao 13.

Miami Heat je sa 106-998 bio bolji od Chicago Bullsa, nakon što je u drugom poluvremenu zabio 66 koševa. Dwyane Wade je za pobjedu zabio 21 koš, a JoeJohnson 17. Goran DragićHassan Whiteside su svaki ubacili po 16 koševa uz 12 skokova za Miami koji ostaje na petom mjestu u Istočnoj konferenciji. Najbolji strijelac Chicaga  bio je Jimmy Butler koji je utakmicu završio sa 25 koševa. Bullsima je sada potrebno čudo da osiguraju postsezonu. Pau Gasol je ubacio 21 pogodak uz 12 skokova, a Derrick Rose 17 za Chicago koji može biti eliminiran iz doigravanja već u petak. Chicago nije propustio doigravanje od sezone 2007./08.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Houston Rockets su upisali još jedan poraz. Sinoć su sa 124-115 od njih bili bolji Phoenix Sunsi. Mirza Teletovic je bio najučinkovitiji kod Sunsa sa 26 koševa,  P.J. Tucker je dodao 24 i Phoenix Suns su prkeinuli niz od sedam poraza.

Ovo je drugi uzastopni poraz za Rocketse koji zaoostaju pobjedu i pol iza Utah Jazza u borbi za osmi i zadnje mjesto koje vodi u doigravanje Zapadne konferencije. JamesHarden je predvodio Rocketse sa 30 pogodaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo