DRAŽEN JORDANU: / 'Nisi me prestrašio, ja ću zabiti svoje poene'

Slijedećih mjeseci ćemo doznati nove detalje iz života Dražena Petrovića.

17.2.2015.
9:06
VOYO logo

O liku i djelu Dražena Petrovića svi više-manje sve znamo. Međutim, uskoro ćemo doznati neke nove stvari o ovom velikom čovjeku. Naime, povodom 20 obljetnice tragične pogibije velikog hrvatskog košarkaša i sportaša, legendarnog Dražena Petrovića, australski sportski novinar Todd Spehr napisao je biografiju na engleskom jeziku o hrvatskom košarkaškom 'Mozartu' pod nazivom: 'Dražen - čudesan život i naslijeđe'.

Spomenuti novinar je na knjizi radio tri godine, a biografija se bavi Draženovim košarkaškim odrastanjem, poteškoćama, i njegovim krajnjim uspjehom u NBA ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dražen je svojim primjerom i sportskim uspjehom idol milijunaima mladih diljem svijeta. Njegovo košarkaško naslijeđe dan danas je smjernica kako se u životu može uspijeti. Dražen je svojim uspjehom otvorio vrata za brojne Europljanje koji su poslije njega došli u NBA.

Priča o životu Dražena Petrovića priča je o uspjehu, vjeri, upornosti, ljubavi... Nevjerojatna želja za pobjedom, sportska strast i ljubav prema natjecanju ovoga je čovjeka vinula u sportsku besmrtnost, tamo gdje je mjesto samo onim najboljima, najvećima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisi me prestrašio, ja ću zabiti svoje poene", rečenica s kojom je Dražen Petrović na OI u Barceloni 1992. godine prokomentirao izjavu Michaela Jordana, a koja je izdvojena na profilu knjige na Facebooku i Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljan sam što sam uspio naći odgovore na sva pitanja. Jedino na koje nisam našao odgovor je zašto je Dražen bio to što jest. Nitko mi nije mogao objasniti tu razinu motivacije, mentalni sklop, odlučnost i koncentraciju. I možda je to najbolji odgovor od svih", najavio je knjigu Todd Spehr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo