BENDER ODIGRAO UTAKMICU SEZONE! / Hrvat pokupio pohvale za nastup, Šarić opet razočarao

Image
Foto: AFP

Napadački najbolju utakmicu sezone odigrao je hrvatski košarkaški reprezentativac Dragan Bender isporučivši za Phoenix Sunse 15 poena (6-8 iz igre, 2-4 za tri poena) uz pet skokova.

14.11.2017.
8:15
AFP
VOYO logo

Benderu je ovo bila tek druga ovosezonska utakmica u kojoj je ubacio dvoznamenkast broj poena, no šesti poraz u posljednjih sedam utakmica Sunsa nije uspio spriječiti. Odličan je u redovima poraženog kluba bio Devin Booker s 36 ubačenih koševa, što je bio i učinak večeri u ogledu u kojem su petorica iz redova Lakersa ubacila 11 ili više poena. Najviše Jordan Clarkson, 25.

"Mislim da je u ovoj utakmici odradio dobar posao", kazao je o Benderu Jay Triano koji ondje trenutačno obnaša dužnost trenera posebice pohvalivši i njegov doprinos u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pravi je igrač i premda je visok može odraditi svaki posao – dodati loptu, skočiti, a i šut mu je bolji no što je bio prošle sezone. Ogroman je potencijal", dodao je Booker, 21-godišnji vođa momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Zubac ponovno nije dobio priliku nastupiti za Lakerse.

Zaigrao je zato u početnoj petorci Philadelphia 76ersa i to u velikoj minutaži (33:55) Dario Šarić, međutim, napadački to nije dobro izgledalo. Tek jedan pogođeni šut od osam pokušaja, među kojima i 0-5 iza crte za tri poena, dovoljno govore o patnji na suparničkoj polovici terena na kojoj su se, pak, odlično osjećali Joel Embiid (32 koša, 16 skokova), Robert Covington (31 poen, šest uhvaćenih lopti) i Ben Simmons (22 koša, dvanaest skokova).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lou Williams (31 poen, sedam skokova i šest asistencija) i Blake Griffin (29 koševa, šest skokova, pet asistencija) bili su daleko najbolji u redovima Clippersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod aktualnih prvaka Golden State Warriorsa gostovala je momčad Orlando Magica te upisala 100-110 poraz. Stephen Curry nije nastupio u susretu u kojem je napadački teret pobjedničke momčadi raspoređen na jedanaestoricu koja su se upisala među strijelce. Ukupno je 21, najviše na utakmici, zabio Kevin Durant (uz sedam skokova i osam asistencija), a koš manje dodao Draymond Green koliko je za poraženi Magic ubacio i Nikola Vučević.

Mario Hezonja dobio je priliku dugu pet minuta. Iskoristio ju je za dva poena (šut 1-1) i dvije asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cleveland Cavaliersi nadoknadili su -15 na ulasku u posljednju četvrtinu i -23 kao najveću prednost New York Knicksa u 104-101 pobjedi. U tom je periodu igre 19 od ukupno 21 svog koša ubacio Kyle Korver. LeBron James je zaključio susret s 23 poena, devet skokova i 12 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Washington Wizards - Sacramento Kings 110-92

New York Knicks - Cleveland Cavaliers 101-104

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milwaukee Bucks - Memphis Grizzlies 110-103

New Orleans Pelicans - Atlanta Hawks 106-105

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Phoenix Suns - LA Lakers 93-100

Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 98-109

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 99-82

Golden State Warriors - Orlando Magic 110-100

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LA Clippers - Philadelphia 76ers 105-109

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo