DOZNAJEMO: / Aco Petrović i KK Split čekaju zeleno svjetlo Brazilaca i to je zeznuta stvar; Jer, dozvola je u njihovim rukama

Image

Aco Petrović mogao bi preuzeti KK Split

18.2.2021.
17:47
VOYO logo

Oko košarkaškog kluba Split posljednjih dana dosta se piše, a i čitave tekuće sezone KK Split postao je zanimljiv medijima zbog rostera kojeg imaju. Prvo je Ivica Skelin dobio sporazumni raskid ugovora, ne toliko zbog rezultata koliko zbog spoznaje da se ne vidi napredak prve momčadi pod njim u budućnosti, a sad je u medijski eter sletjela vijest kako je Aco Petrović, bivši izbornik Hrvatske sad na klupi Brazila, vrlo blizu preuzimanja prve momčadi KK Split.

Razgovori u tijeku, ali...

Odlučili smo doznati koliko u biti ima istine u tome, odnosno koliko je priča blizu vatri. Prema neslužbenim izvorima bliskih situaciji, doznajemo kako Split i Aco Petrović u biti čekaju dozvolu brazilskog košarkaškog Saveza i kako je čitava priča daleko od realizacije, iako obostrani interes postoji. Istina leži u i u razgovorima koji su u tijeku, ali nije gotova stvar. Daleko je to od realizacije. Stvar je, govori nam izvor, vrlo zeznuta upravo zbog toga što je izbornik Brazila i mora dobiti dozvolu da bi uopće dalje obje strane ušle u razgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, zato što su obje strane jako zainteresirane za posao, izgledno je kako bi Aco Petrović mogao preuzeti klupu Splita, ako se nešto u međuvremenu ne dogodi. Jer, glavnu riječ sad ima brazilski savez, Brazilci su na potezu.

Brazilski košarkaški savez mora dati zeleno svjetlo

Aco Petrović mora se dogovoriti i dobiti zeleno svjetlo od čelnika brazilske košarkaške federacije, Manoela Cida Castra i CarlosaRoberta Fontenellea. Ako oni upale zeleno svjetlo, Petrović će preuzeti momčad KK Split. Ono što je zanimljivo u ovoj priči je i to što bi Petrović ostao na funkciji izbornika Brazila, kojeg će voditi u kvalifikacijama za Olimpijske igre a koje će se igrati u Splitu krajem lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za spomenuti kako Aco nije jedina opcija, iako među opcijama nema nekakvih trenerskih bombi, nego klasična imena. Rimac, Mulaomerović neki su od kandidata koji se spominju, ali samo ako se ne potvrdi i službeno ova priča oko Ace. KK Split je zanimljiv klub svima, pa im se nude i brojni treneri iz regije ali za sad se ne gleda dalje od granica Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo