NEPOVOLJAN LABORATORIJSKI NALAZ / Došao u Split zbog šuta, marihuana ga je skrenula sa sportskog puta

Image

U biološkom uzorku košarkaša Škrljeva Briana Williamsa otkriven je karboksi – THC (metabolit THC) - kategorija S8. Kanabinoidi iz Popisa zabranjenih sredstava za 2017.

28.11.2017.
15:02
VOYO logo

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) je 16. studenog 2017. primio obavijest WADA-inog laboratorija iz Seibersdorfa o nepovoljnom laboratorijskom nalazu košarkaša Briana Williamsa, piše Slobodna Dalmacija. Igra za prvoligaša Škrljevo, a prije toga je bio na probi u Splitu.

U biološkom uzorku sportaša otkriven je karboksi – THC (metabolit THC) - kategorija S8. Kanabinoidi iz Popisa zabranjenih sredstava za 2017. HZTA je uzorak uzeo tijekom dopinške kontrole 22. listopada 2017. na natjecanju Prvenstva Hrvatske u košarci u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom slučaju radi se o mogućem kršenju Pravilnika za borbu protiv dopinga HTZ-a po odredbi 2.1, što znači da su zabranjena tvar ili njezini metaboliti pronađeni u sportaševu uzorku.

Sportaš nije imao terapijsko izuzeće i nije tražio ni otvaranje B uzorka, a u skladu s odredbom 7.9 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA Williamsu je određena privremena suspenzija do završene revizije nepovoljnog laboratorijskog nalaza ili do objave pisane odluke Stegovnog vijeća HZTA u skladu s odredbom 8.1 Pravilnika te je protiv njega pokrenut stegovni postupak, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo