DONČIĆ ZALIJEPIO LEBRONU DVIJE BANANE I ZAPALIO STAPLES CENTAR: / Čak i kad ne igra najbolje, Slovenac zabavi publiku

Image
Foto: AFP

Mladi Slovenac i kad ne odigra najbolje svejedno nađe načina da zabavi publiku

1.12.2018.
8:06
AFP
VOYO logo

Glavna zvijezda NBA večeri opet je bio Luka Dončić koji je oduševio u utakmici protiv LA Lakersa. Tinejdžerski rookie iz Slovenije blokirao je dva uzastopna šuta LeBronu Jamesu, jednom od najboljih košarkaša ikad u njegovom dvorištu.

Okršaj s legendom

Slovenac je odigrao možda i najlošiji susret od dolaska u NBA, ali svejedno je oduševio publiku. Njegov Dallas poražen je od Lakersa sa 114:103, a Dončić je ubacio samo šest koševa uz šut iz igre 2/13, a da stvar bude gora, promašio je i svih pet pokušaja za tricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Išak, upisao je i šest skokova, pet asistencija, tri ukradene lopte i dvije blokade. Te dvije blokade posebno su oduševile publiku jer su obje otišle na račun LeBrona Jamesa. Kralj James predvodio je Lakerse do pobjede s 28 koševa, ali protiv Dončića je bio prilično nemoćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rocketsi razbili Spurse

San Antonio Spursi izgubili su od Houston Rocketsa sa 136:105. Nevjerojatno zvuči podatak, otkada je Popovich u San Antoniju, već u trećem desetljeću, Spursi su dopustili protivnicima tek dva puta prelazak preko granice od 135 poena, a ove sezone to se dogodilo već četiri puta.

Denver Nuggetsi pobijedili su peti put zaredom nakon vrlo zanimljivih posljednjih dvadeset sekundi na gostovanju u Portlandu. Gary Harris pogodio je ključnu tricu 16 sekundi prije isteka vremena, CJ McCollum je ubrzo smanjio na pola koša minusa Blazersa, pet sekundi prije kraja, Jamal Murray pogreškom je darovao Portlandu priliku za pobjedom. Međutim, McCollum je promašio i Nuggetsi su proslavili novi trijumf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od preostalih utakmica, spomenimo novi poraz Cleveland Cavsa koje je nadigrao Boston, Ante Žižić protiv nesuđene ekipe igrao je 20 minuta, upisao je pet poena (2-5, sl. bacanja 1-2), dva skoka i izgubljenu loptu. Dragan Bender nije dobio niti sekunde u dresu Phoenix Sunsa koji su poraženi od strane Orlanda.

Rezultati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boston-Cleveland 128:95 LA Lakers-Memphis 114:103 Charlotte-Utah 111:119 Detroit-Chicago 107:88 Philadelphia-Washington 123:98 Brooklyn-Memphis 125:131/2OT Miami-New Orleans 106:101 Oklahoma City-Atlanta 124:109 San Antonio-Houston 105:136 Phoenix-Orlando 85:99 Portland-Denver 112:113

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo