ČUDO IZ ZADRA: / Petnaestogodišnjak zabio 103 koša na jednoj utakmici

Image
Foto: Screenshot

Petnaestogodišnjak iz Zadra, Lovre Paleka, mogao bi biti buduća hrvatska košarkaška zvijezda.

23.2.2016.
12:49
Screenshot
VOYO logo

"Kako je prošle godine kadet ABC-a KarloTraživuk postigao 92 poena na jednoj utakmici, a mi smo u ovoj ligi ipak dominantni, momčad je tražila dodatnu motivaciju i izišla s prijedlogom da jedan od njih pokuša oboriti njegov rekord", ispričao je za Zadarski list trener RajkoVidaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam im da se slažem s tim ali samo pod uvijetom da se protivnik ispoštuje normalnim pristupom te da se ne naruši njihovo dostojanstvo nekakvim cirkusom. Tako je i bilo", pojašnjava Vidaković te nastavlja:

Igrali za njega

"Igrači su sami odabrali jednoga između sebe i igrali su malo više na njega. Protivnički igrači odmah u prve dvije minute to shvatili i grupirali obranu oko njega, što mu je uvelike otežavalo posao", dodao je trener Zadrovih kadeta. Opisao je i kako je znalo proći po nekoliko minuta da Paleka ne šutne po košu, ali da mu se upornost isplatila te da je zabijao u serijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne samo da je oborio rekord Traživuka, nego je skinuo i rekord velikog WiltaChamberlaina (100), dok će za skidanje našeg Zdenka Babića ipak morati malo sačekati", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babić i danas drži rekord po broju postignutih koševa. On je 10. listopada 1985. u Kupu Koraće ciparksom Apoleu ubacio 144 koša, što je rekord u FIBA-inim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo