CLIPPERSI ZUBCU DOVELI OPASNU KONKURENCIJU: / Radi se o igraču koji je u NBA-u odigrao preko 800 utakmica

Image
Foto: Profimedia

Clippersi su s njim dogovorili dvogodišnju suradnju vrijednu 19 milijuna američkih dolara

22.11.2020.
10:22
Profimedia
VOYO logo

Iskusni 31-godišnji španjolski centar Serge Ibaka napustit će Toronto i pridružiti se Los Angeles Clippersima, Gordon Hayward će od nove sezone dres Bostona zamijeniti dresom Charlotte Hornetsa, dok će Rajon Rondo nakon osvojenog naslova S Los Angeles Lakersima karijeru nastaviti u Atlanti.

Image
LAKERSI OSTALI BEZ HOWARDA, ALI I DOVELI VELIKO POJAČANJE: /

LeBronu stiže najbolji šesti igrač lige

Image
LAKERSI OSTALI BEZ HOWARDA, ALI I DOVELI VELIKO POJAČANJE: /

LeBronu stiže najbolji šesti igrač lige

Ibaka je s Clippersima dogovorio dvogodišnju suradnju vrijednu 19 milijuna američkih dolara, a trebao bi se na centarskoj poziciji nadopunjavati s hrvatskim reprezentativcem Ivicom Zubcem na sličan način kako je to činio Montrezl Harrell koji je preselio u tabor aktualnih prvaka Lakersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskusan igrač

Ibaka je u dosadašnjoj NBA karijeri odigrao 808 utakmica za Toronto, Oklahoma City Thunder i Orlando, a s Raptorsima je prošle godine osvojio povijesni naslov prvaka, prvi za jednu NBA momčad iz Kanade te će se u Clippersima ponovno spojiti s Kawhijem Leonardom, najzaslužnijim čovjekom za prošlogodišnji trijumf Raptorsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ibaka je tijekom karijere prosječno ubacivao 12,6 koševa uz 7,4 skokova, a u prošloj sezoni je sa 15,6 poena imao svoj najbolji napadački učinak.

Hayward kod Jordana

Jedan od najunosnijih ugovora u ovom prijelaznom roku potpisao je dosadašnji krilni igrač Bostona Gordon Hayward koji je sa Charlotte Hornetsima potpisao ugovor o četverogodišnjoj suradnji vrijedan 120 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 30-godišnjeg košarkaša ovo je bio drugi pokušaj dolaska u klub kojemu je većinski vlasnik Michael Jordan. Naime, Hayward je s Hornetsima 2014. dogovorio uvjete za dolazak, ali ga je njegov tadašnji klub Utah Jazz zadržao ponudivši mu jednako vrijedan ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hayward je nakon prvih sedam sezona provedenih u Salt Lake Cityju, 2017. prešao u Boston, ali je u prvoj utakmici u dresu Celticsa doživio tešku ozljedu zgloba i potkoljenice, zbog čega je propustio ostatak sezone. Vratio se u sezoni 2018./19., ali se i dalje mučio s ozljedama pa je tijekom trogodišnjeg angažmana u Celticsima ukupno propustio 142 utakmice, računajući i doigravanje, dok je u sedam sezona igranja za Utah Jazz izbivao u svega 42 dvoboja.

Kako bi financijski mogli uklopiti Haywardov ugovor u dopuštne granice, Hornetsi su se riješili 31-godišnjeg francuskog reprezentativca Nicolasa Batuma koji ih je u sljedećoj sezoni trebao stajati 27,1 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celticsi se pojačali

Momčad Celticsa je na vanjskim pozicijama doživjela još neke promjene pa je tako među "zelene" stigao iskusni 32-godišnji razigravač Jeff Teague potpisavši jednogodišnji ugovor, dok je Brad Wanamaker iz Bostona preselio u San Francisco i dogovorio jednogodišnji anažman u Golden State Warriorsima.

Celticsi su i pod košem dobili pojačanje dovođenjem 29-godišnjeg centra Tristana Thompsona koji je cijelu dpsadašnju NBA karijeru proveo u Clevelandu, gdje je u prosjeku imao 12 koševa i 10 skokova po utakmici. Thompson će u Bostonu zaraditi 19 milijuna dolara u sljedeće dvije sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvogodišnji ugovor za nastavak karijere potisao je i razigravač Rajon Rondo, koji u Atlanta Hawkse dolazi nakon osvajanja naslova prvaka s LA Lakersima u kojima je bio dvije sezone. Rondo je imao mogućnost ostati u Lakersima još jednu sezonu za 2,26 miljuna dolara, ali je odlučio uzeti 15 milijuna u Hawksima, gdje će biti kao pričuva i mentor najboljem igraču Atlante Traeu Youngu.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo