igraju bez starijeg žižića / Cibona traži pobjedu za plasman u osminu finala: 'Čeka nas utakmica koja je sve, samo ne lagana'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Cibona bi tako uoči posljednjeg kola i gostovanja u Le Havreu imala pobjedu više od Rumunja, a kako su u međusobnim susretima Zagrepčani za jedan koš bolji, postali bi neuhvatljivi

26.1.2016.
14:33
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Košarkaši Cibone u srijedu (18.30 sati) u KC Dražen Petrović dočekuju litavski Pieno Žvaigždes u dvoboju 5. kola S skupine FIBA Europa kupa, a pobjeda bi 'vukovima' najvjerojatnije osigurala plasman u osminu finala ovog natjecanja.

Nakon četiri odigrana kola na vrhu skupine S je francuski Le Havre s učinkom 3-1, po dvije pobjede ostvarili su Cibona i rumunjska Energia, a na začelju je litavska momčad s 1-3 i poraz u Zagrebu izbacio bi Pieno Žvaigždes iz utrke za dva mjesta koja vode u osminu finala. Cibona bi, pak, pobjedom ugrabila plasman među 16 najboljih momčadi uz uvjet da vodeći Le Havre pred svojim navijačima pobijedi Energiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona bi tako uoči posljednjeg kola i gostovanja u Le Havreu imala pobjedu više od Rumunja, a kako su u međusobnim susretima Zagrepčani za jedan koš bolji, postali bi neuhvatljivi i imali osigurano drugo mjesto pa bi se rasterećeni pritiska mogli s Francuzima boriti i za prvo mjesto.

Cibona je na gostovanju u Litvi u 2. kolu slavila s 95-90, a glavni kreatori pobjede bili su dojučerašnji juniori Ante Žižić (27 koševa, 13 skokova) i Nik Slavica (24 koša, 6 skokova).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čeka nas utakmica koja je sve, samo ne lagana. Do pobjede tamo smo došli fantastičnom partijom Slavice i mlađeg Žižića. No, ta utakmica je opasnost, ako ćemo o njoj razmišljati. Oni su u ponedjeljak pobijedili Lyetuvos Rytas s četiri razlike, znači da nisu u lošem stanju. Igramo pred našim navijačima, u našoj dvorani i treba nam ta pobjeda", rekao je u utorak na konferenciji za medije trener Cibone Damir Mulaomerović.

Za dvoboj s Pieno Žvaigždesom Cibonin trener vjerojatno neće moći računati na iskusnog centra Andriju Žižića koji ne trenira zbog viroze, ali vjeruje da bi njegovog mlađeg brata Antu mogao odmarati ubacivanjem 17-godišnjeg Josipa Popića. U momčad se nakon stanke zbog ozljede prepona vraća slovenski razigravač Žan Mark Šiško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo da nas čeka vrlo važna utakmica. Oni su u dobroj su formi, radi se o dobroj momčadi. Mi ćemo sigurno biti spremni odigrati onako kako trebamo za pobjedu", izjavio je 18-godišnji Šiško.

Dvoboj Cibone i Pieno Žvaigždesa započinje u 18.30 sati, a utakmica Le Havre - Energia u 20 sati. Pobjede Cibone i Le Havrea tim momčadima donosi prolaz u osminu finala inicijalnog izdanja FIBA Europa kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo