zamjerili mu katastrofu protiv warriorsa / Cavsi ostali bez trenera: Blatt otpušten jer nije izgradio momčadski duh

Image
Foto: AP Images

Čini se kako je vodstvo kluba treneru jako zamjerilo 98-132 katastrofu na domaćem terenu protiv Warriorsa u ponedjeljak.

23.1.2016.
16:09
AP Images
VOYO logo

Prošlogodišnji finalisti NBA lige i uvjerljivo vodeći sastav Istočne konferencije ove sezone, Cleveland Cavaliersi otpustili su trenera Davida Blatta, te na njegovo mjesto postavili dosadašnjeg pomoćnog trenera Tyronna Luea, potvrdio je generalni menadžer Cavsa David Griffin.

Blatt je prošle sezone u svojoj prvoj godini u NBA ligi odveo Cavse do finala doigravanja u kojem su izgubili sa 2-4 od Golden State Warriorsa, a na polovici sezone Cavsi imaju omjer pobjeda i poraza 30-11, no čini se kako je vodstvo kluba treneru jako zamjerilo 98-132 katastrofu na domaćem terenu protiv Warriorsa u ponedjeljak. Blattu nije pomogla niti 115-102 pobjeda protiv još jedne jake momčadi sa Zapada Los Angeles Clippersa u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka naša odluka odgovara na pitanje: Postavlja li nas ona u najbolju moguću poziciju da donesemo naslov prvaka u sjeveroistočni Ohio? Otpustili smo trenera Blatta zbog nedostatka usklađenosti u našem igračkom kadru i našoj viziji kako koristiti taj kadar. To mi je važnije od pobjeda i poraza. Pitanje je idemo li prema osvajanju naslova, gradimo li šampionsku kulturu u klubu? Pokušavamo li ostvariti nešto kao momčad ili kao skupina pojedinaca? Moramo izgraditi momčadski duh, a polovicom ove sezone još ga nismo imali", rekao je Griffin.

Blatteru se najviše zamjera nedovoljno korištenje krilnog centra Kevina Lovea u napadačkim akcijama, a Cleveland je za njega Minnesota Timberwolvesima ustupio dva prva izbora  s "drafta", Andrewa Wigginsa i Anthonyja Bennetta. U posljednjoj sezoni u Minnesoti Love je postizao prosječno 26.1 koševa, a ove je sezone na prosjeku 15.7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema američkim medijima, Lue je dobio višegodišnji ugovor kao glavni trener.

"I više sam nego uvjeren kako Tyronn osjeća bilo ove momčadi i kako on može donijeti navike i kulturu igre kakvu tražimo", dodao je Griffin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije no što je u ljeto 2014. preuzeo Cavse, David Blatt je imao uspješnu karijeru u Europi, kao ruski izbornik je osvojio naslov prvaka Europe 2007., te brončane medalje na EuroBasketu 2011. i Olimpijskim igrama 2012. Usto je bio dugogodišnji trener Maccabija iz Tel Aviva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo