BOJAN BOGDANOVIĆ IGRA KOŠARKU ŽIVOTA: / No, ono što radi Luka Dončić ulazi u rubriku vjerovali ili ne

Image
Foto: Profimedia

Bojan Bogdanović odigrao je još jednu dobru partiju za svoj Utah Jazz

23.11.2019.
7:45
Profimedia
VOYO logo

Zanimljivo je bilo protekle noći u NBA ligi. Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović igrao je 34:33 minute u pobjedi svog Utah Jazza nad aktualnim doprvakom lige, oslabljenim Golden State Warriorsa 113:109, te ostvario učinak od 17 poena, 5 skokova i 3 asistencije noćas po hrvatskom vremenu u svojoj dvorani u Salt Lake Cityju. Trenutno je Babo na prosjeku od 20.2 poena po susretu. Bogdanović igra košarku života, a s njim i Jazzeri pobjeđuju. Kratki sažetak te utakmice možete vidjeti - OVDJE.

Image
ČUDESNI LUKA: /

Slovenac je ove sezone pokorio NBA ligu. Može li postati najveći Europljanin svih vremena? Ili čak i nešto više?

Image
ČUDESNI LUKA: /

Slovenac je ove sezone pokorio NBA ligu. Može li postati najveći Europljanin svih vremena? Ili čak i nešto više?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utah Jazz je trenutno šestoplasirana momčad Zapada s Babom

Nakon petnaest odigranih utakmica u novoj sezoni, Utah Jazz je šestoplasirana momčad Zapada s omjerom od 10 pobjeda i 5 poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovensko čudo od košarkaša Luka Dončić nastavlja Amerikance "igrati košarku". Dobro, igrati je možda malo preteška riječ, ali ovakvi hvalospjevi su uobičajeni kad je riječ o 20-godišnjem košarkaškom genijalcu. Uistinu je teško više pronaći riječi kojima bi se mogao opisati slovenski košarkaš. Njegova nova ovosezonska predstava s najmanje 30 poena po susretu došla je nakon upisivanja u NBA povijest prije dva dana. Ovog je puta Luka Dončić predvodio svoje Dallas Maverickse do pobjede protiv Cleveland Cavaliersa.

Luka Dončić-one man show u ovoj sezoni

Društvo iz Texasa pregazilo je goste iz savezne američke države Ohio s plus 42 koša razlike. Na kraju je bilo 143:101 za Dallas protiv Cavsa, za koje je Ante Toni Žižić imao učinak od 7 koševa i 3 skoka. Dončić je za 28:29 minuta igre predvodio svoju momčad s 30 poena, 7 skokova i čak 14 asistencija, čime je ostvario double-double učinak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila mu je to treća uzastopna utakmica za Dallas u kojoj je zabio najmanje 30 poena. Njegovu sjajnu predstavu možete vidjeti - OVDJE.

Dončić je tako postao prvi igrač Mavsa nakon velikog Nijemca Dirka Nowitzkog koji je postigao 30 ili više koševa na tri uzastopne utakmice, a ujedno i najmlađi igrač NBA lige u povijesti kojem je to uspjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, bila je ovo druga uzastopna pobjeda Dallasa s 40 ili više koševa razlike, nakon što su dva dana ranije razbili Golden State 142:94.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dončić je, naime, prije dva dana postao i prvi igrač u povijesti NBA lige koji je upisao triple-double s minimalno ubačenih 35 poena za 25 minuta ili manje provedenih na parketu! Nitko nikada nije uspio tako brzo ostvariti učinak trostruko-dvostruko.

Harden trenutno predvodi ligu po broju koševa po susretu

Također, Slovenac je postao najmlađi igrač u povijesti NBA lige koji je zabilježio dva uzastopna triple-double učinka s minimalno ubačenih 35 poena. Podsjetimo, Dončić je prije četiri dana upisao 42 poena, 11 skokova i 12 asistencija u pobjedi protiv San Antonio Spursa. Trenutno je S Slovenac na nevjerojatnom prosjeku od 29.9 poena po susretu, čime je ukupno četvrti strijelac lige, iza Jamesa Hardena, zvijezde Houston Rocketsa s 38,3 poena po susretu, Bradleyja Beala iz Washingtona s 30.3 poena po utakmici, te Giannisa Antetokounmpoa, aktualnog MVP-a lige iz prošle sezone, koji je u ovoj u dosadašnjim susretima prosječno ostvarivao prosjek za svoje Milwauke Buckse, jednu od najboljih momčadi lige, od 30.1 poena, 14.1 skokova i 6,6 asistencija po susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Zubac upisao 8 poena u derbiju protiv Houstona

La Clippersi su noćas po hrvatskom vremenu bili bolji od Houston Rocketsa rezultatom 122:119. Bila je to neizvjesna utakmica i pravi derbi Zapada u kojem je hrvatski centar rodom iz Mostara Ivica Zubac ostvario učinak od 8 poena, 5 skokova i 2 dodavanja za 13 minuta provedenih na parketu. Prvo ime susreta bio je, dakako, James Harden s 37 poena, 8 skokova i 12 asistencija. Uz njega, na drugoj strani briljirao je ponajbolji košarkaš lige i njegov veliki individualni rival u ligi Kawhi Leonard, koji je ubacio 24 poena uz 6 skokova za 28 minuta igre.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo