FENOMENALNI BABO: / Bogdanović održao lekciju LeBronu, utrpao 30 poena i odveo momčad do pobjede

Image
Foto: AFP

Hrvatski košarkaš odigrao je najbolju utakmicu doigravanja i izjednačio klupski rekord

21.4.2018.
10:05
AFP
VOYO logo

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović bio je najzaslužniji za 92-90 pobjedu Indiana Pacersa protiv Cleveland Cavaliersa u trećoj utakmici prvog kruga doigravanja NBA lige kojom su Pacersi poveli sa 2-1 u pobjedama u seriji koja se igra na četiri pobjede. On je za 35 minuta provedenih na parketu postigao 30 koševa (šut za dva 4-8, trica 7-9, slobodna bacanja 1-3) uz četiri skoka.

Bogdanovićev najbolji učinak

Tri od sedam trica Bogdanović je pogodio u posljednjih 6:10 minuta utakmice, a u tom je razdoblju naš reprezentativac postigao 12 od ukupno 15 poena svog sastava, a sa 30 poena postavio je svoj najbolji učinak u karijeri u doigravanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović je sredinom četvrte četvrtine u razmaku od samo 29 sekundi pogodio dvije uzastopne trice s iste pozicije na desnom krilu, a prilikom jednog od tih ubačaja bio je i fauliran te je pogodio i dodatno slobodno bacanje, a tim svojim pogocima je svoju momčad odveo do prednosti od 84-77. Prvu od te dvije trice Bogdanović je pogodio kod rezultata 77-77, a nakon što je izbacio loptu na njega je nespretno naskočio Kyle Korver i ponudio mu dodatno slobodno bacanje za četiri poena u jednoj akciji. Nakon što je George Hill u sljedećem napadu Cavsa pogrešno dodao uslijedio je protunapad Pacersa, a Bogdanović je dotrčao na istu poziciju s koje netom ranije pogodio tricu i još jednim dalekometnim ubačajem doveo navijače svoje momčadi u delirij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JR Smith promašio pobjedu

Ipak, gosti iz Clevelanda uspjeli su se vratiti u dvoboj, LeBron James je uzvratio s dvije trice i jednim slobodnim bacanjem za poravnanje na 84-84, no potom je stvar u svoje ruke ponovno uzeo Bogdanović koji je polaganjem doveo Pacerse u vodstvo 86-84 3:08 minuta prije kraja, a zatim i još jednom tricom povisio na 89-84 2:26 minuta prije isteka vremena.

Cavsi su tricom Kevina Lovea 7.7 sekundi prije kraja smanjili na 91-90, a zatim je Darren Collison pet sekundi prije zvuka sirene pogodio prvo i promašio drugo slobodno bacanje te ponudio priliku gostima da u preostalom vremenu tricom pokušaju "ukrasti" pobjedu, no pokušaj JR Smitha gotovo sa sredine igrališta nije bio precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klupski rekord

Bogdanović je sa sedam pogođenih trica izjednačio klupski rekord u doigravanju.

Uz Bogdanovića kod domaćih je odličan bio i Victor Oladipo sa 18 poena, 6 skokova, 7 asistencija i 3 osvojene lopte, dok Cavsima nije pomoglo 28 pogodaka, 12 skokova i 8 asistencija LeBrona Jamesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeća utakmica ovih suparnika igrat će se također u Indianapolisu u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Wall i Beal povukli Washington

U preostale dvije utakmice igrane u petak slavili su domaćini i tako smanjili omjer u seriji na 1-2. Washington Wizardsi su sa 122-103 nadigrali Toronto Raptorse, dok su Milwaukee Bucksi sa 116-92 bili bolji od Boston Celticsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Wizardsi i Bucksi su bili u situaciji da moraju pobijediti kako bi zadržali realne izglede za prolazak dalje, jer bi porazom pali u zaostatak od 0-3 kojega niti jedna momčad u povijesti nije uspjela nadoknaditi u NBA doigravanju, a u takvoj situaciji glavne zvijezde tih momčadi su reagirale na pravi način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wizardse su do uvjerljive pobjede u trećoj utakmici protiv Raptorsa vodili John Wall sa 28 koševa, 14 asistencija i 6 skokova te Bradley Beal sa 28 poena, dok su kod gostiju iz Kanade najefikasniji bili DeMar DeRozan sa 23 i Kyle Lowry sa 19 koševa. Četvrti susret ovih suparnika igrat će se ponovno u Washingtonu u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Sjajno otvaranje Bucksa

Bucksi su energetski fantastično otvorili utakmicu protiv Celticsa, sjajnom obranom već u prvoj četvrtini su stigli do prednosti od 27-12, a početkom drugog dijela već je bilo i 20 razlike za domaće te njihova pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Khris Middleton je sa 23 poena, 8 skokova i 7 asistencija bio prvo ime Bucksa, Giannis Antetokounmpo je dodao 19 poena, 5 skokova i 6 asistencija, dok su kod Celticsa bolji od ostalih bili Al Horford sa 16 koševa i Greg Monroe koji je s klupe dodao 15 poena i 12 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Bucksi i Celticsi će svoj četvrti susret igrati u nedjelju navečer u Milwaukeeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati prvog kruga doigravanja:

ISTOČNA KONFERENCIJA, Indiana - Cleveland 92-90 (Indiana vodi sa 2-1) Washington - Toronto 122-103 (Toronto vodi sa 2-1) Milwaukee - Boston 116-92 (Boston vodi sa 2-1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo