BOGDANOVIĆ ODIGRAO JEDNU OD NAJBOLJIH UTAKMICA SEZONE: / Kontroverzni dvoboj u New Orleansu bio je u znaku i - Hrvata!

Image
Foto: Screenshot:You Tube

Hrvatski košarkaši imali su, po individualnim ostvarenjima, generalno uspješnu noć u NBA ligi

17.1.2020.
7:09
Screenshot:You Tube
VOYO logo

Hrvatski košarkaši u NBA ligi imali su uspješnu noć. Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac protekle su noći po hrvatskom vremenu imali minuta za igru na najboljim svjetskim košarkaškim terenima. No, idemo redom...

Image
LEBRON I EKIPA NEOČEKIVANO PORAŽENI, ORLANDO IM PREKINUO NIZ: /

Portland slavio, Hezonja nije ni ulazio u igru

Image
LEBRON I EKIPA NEOČEKIVANO PORAŽENI, ORLANDO IM PREKINUO NIZ: /

Portland slavio, Hezonja nije ni ulazio u igru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva utakmica odigrana je u Smoothie King Centru u kojem su New Orleans Pelicansi pobijedili Utah Jazz Bojana Bogdanovića nakon produžetka 138:132 i prekinuli im niz od deset pobjeda. Babo je na parketu dvorane proveo 40:14 minuta, iza prve zvijezde momčadi Donovana Mitchella najviše, koji je odigrao veliki dvoboj, ali nije imao snagu i u produžetku biti precizan... Sažetak dvoboja možete pogledati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović je bio drugi najbolji strijelac svoje momčadi s 26 poena, 4 asistencije i 3 skoka. Šut iz igre imao je 9-17, za tricu 3-8, slobodna 5-5, uz dvije izgubljene lopte. Najbolji hrvatski košarkaš igra košarku života i trenutno je na prosjeku od 20.9 poena, 4.2 skoka i 2.0 dodavanja po utakmici za svoj Jazz.

No, dva su imena vodila veliku bitku na terenu. Brandon Ingram je u pobjedu svojih Pelicansa za 41:24 minuta na parketu ostvario "career-high" 49 poena uz 8 skokova, 6 asistencija i jednu blokadu, te je zabio za, kako se prvotno mislilo, pobjedu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, sudac Rudy Gobert je, nakon ubacivanja sa strane Australca Inglesa, dao slobodna bacanja za Jazz koji je realizirao jedan od dva. Košarkaši New Orleansa, kao i čitava dvorana, ostali su zatečeni sudačkom odlukom. Pobjedu su već imali u rukama, ali onda im je - oduzeta! Definitivno, bio je to kontroverzan završetak regularnog dijela dvoboja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, Ingram je iz igre šutirao 15-25, za tricu 3-8, 16-20 slobodna bacanja. Imao je i 4 izgubljene lopte u utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mitchell i Ingram odigrali veliku utakmicu

Donovan Mitchell je, s druge strane, igrao za Utah Jazz 42:20 minuta i zabio 46 poena, uz 6 skokova i 2 dodavanja. Iz igre je prva zvijezda Jazza imala šut 16-34, za tricu je gađala 7-15, uz 7-7 iz slobodnih bacanja. Imao je i tri izgubljene lopte. Ugledni američki ESPN piše kako je Utah vodio 132:127 na gostovanju u New Orleansu u produžetku, nakon što je Babo zabio tricu. I onda je simfonija Jazza - stala! Utihnuli su košarkaši iz Salt Lake Cityja, Pelicansi su postigli 11 lakih poena i sedam slobodnih bacanja.

Utah treću četvrtinu otvorio serijom 9-2

Također, Utah je treću četvrtinu otvorio serijom 9-2, a Bogdanović je postigao pet poena, pišu Amerikanci, uz tricu, te je rezultat bio izjednačen na 58:58...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Favors je završio utakmicu s 21 poenom, 11 skokova i tri blokade protiv svoje bivše momčadi. Moore je imao 16 poena za New Orleans, koji je pobijedio 10 od zadnjih 14 dvoboja i ima dvije utakmice koje treba odigrati prije nego što Zion Williamson, glavni izbor NBA drafta, bude imao svoj debi sljedeću srijedu navečer u dresu Pelicansa. Rudy Gobert, startni centar Jazza, ostvario je double-double učinak od 17 koševa i 14 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nickeil Alexander-Walker i Jaxson Hayes odigrali su istaknute uloge

Igrači prvog kruga NBA drafta 2019. Nickeil Alexander-Walker i Jaxson Hayes odigrali su istaknute uloge u pobjedi New Orleansa. Alexander-Walker imao je 12 poena, a Hayes je prikupio devet poena, pet skokova i blokirani šut. Za spomenuti kako je u utakmici ukupno bilo 23 promjene rezultata.

Šarić prekinuo (nadamo se) period loših igara u Sunsima

Dario Šarić prekinuo je period loših igara jednom vrlo dobrom partijom, u pobjedi svojih Phoenix Sunsa protiv New Yorka u Madison Square Gardenu 98:121. Što se sve događalo u kultnoj dvorani možete pogledati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od kraja prosinca Šarić je bio u igračkoj krizi. Nije mogao prijeći dvoznamenkasti učinak, a prosječno je postizao 4 do 5 poena. U dvije je utakmice čak ostao na nuli. Bili su to trenuci za zaborav.

Deandre Ayton i Dario zajedno u petorci

Zanimljivo, ali u ovom dvoboju Šarić i njegov konkurent u momčadi, krilni centar Deandre Ayton, započeli su utakmicu u petorci. Šibenčanin je od svog trenera Montyja Williamsa na raspolaganje dobio 28:21 minuta te ostvario učinak od 11 poena, 6 skokova i 3 dodavanja, uz šut iz igre 5-12, za tricu 1-5 i imao je jednu ukradenu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deandre Ayton je na poziciji centra za 34:48 minuta na parketu ostvario double-double učinak od 26 poena i čak 21 skok. Španjolski veteran Ricky Rubio zabio je 25 poena uz 13 asistencija, dok je Devin Booker bio najefikasniji u svojoj momčadi s 29 poena. Julius Randle se, s druge strane, istaknuo u dresu Knicksa sa 26 poena i 6 skokova. Pogledajte ovu akciju potentnih Sunsa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kawhi Leonard piše stranice klupske povijesti

Los Angeles Clippersi Ivice Zubca pobijedili su u četvrtak navečer po američkom vremenu Orlando Magic 122:95. Jedan od najboljih košarkaša svijeta Kawhi Leonard postigao je 32 poena za Clipperse, Montrezl Harrell je imao 21 poen, a Los Angeles je pregazio i otpuhao društvo s Floride.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrta uzastopna utakmica na izrazito visokom nivou

Leonard je u svojoj četvrtoj uzastopnoj utakmici imao učinak s najmanje pet skokova i pet asistencija, kao i 30 poena. Iz igre je gađao 12 od 20. Clippersima su sedam igrača zabili dvocifreni broj koševa, u svojoj četvrtoj pobjedi u pet utakmica. Landry Shamet postigao je 13 poena, a JaMychal Green je završio susret s 11 poena i 13 skokova.

Orlando u srijedu pobijedio Lakerse, ali nije išlo protiv Leonarda i društva

Crnogorac Nikola Vučević imao je 22 poena i devet skokova u redovima Magica, a Aaron Gordon postigao je 20 poena, ali Čarobnjaci nisu bili u stanju držati korak s Clippersima koji su drugi put u dvije noći igrali u Los Angelesu. Orlando je u srijedu prekinuo niz Lakersa, ali nije uspio skinuti skalp i drugoj momčadi iz spomenutog grada. Leonardove četiri uzastopne utakmice na izrazito visokom nivou poklopile su se s nedostatkom, nominalno druge zvijezde momčadi Paula Georgea zbog lijevog koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stopostotni Zubac

Clippersi su poboljšali skor na 11-1 kada je Leonard postigao 30 ili više koševa. Prvi je igrač Clippersa s četiri uzastopne utakmice s najmanje 30 poena, još tamo od Eltona Branda 2006. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je u srijedu propustio svoju prvu utakmicu sezone zbog kontuzije desnog četverokuta, Magicov Evan Fournier imao je 15 poena. Markelle Fultz imao je 11 ponova jednu noć nakon što je zabilježio svoj drugi triple-double u karijeri. Ivica Zubac je utakmicu protiv Orlanda započeo, prema dobrom starom običaju, u petorci i za 21:38 minuta na parketu ostvario učinak od 8 poena i 8 skokova, uz 4-4 iz igre. OVDJE pogledajte kratak sažetak utakmice.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati utakmica u NBA ligi odigranih 16. siječnja:

New York Knicks - Phoenix Suns 98:121 (Dario Šarić je odigrao 28 minuta za Phoenix, zabio je 11 koševa i upisao šest skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu) Milwaukee Bucks - Boston Celtics 128:123 (Dragan Bedner nije ulazio u igru za Milwaukee) New Orleans Pelicans - Utah Jazz 138:132 (produžetak) (Bojan Bogdanović je oidgrao 26 minuta za Utah, zabio je 26 koševa i upisao tri skoka i četiri asistencije) Golden State Warriors - Denver Nuggets 131:134 (produžetak) LA Clippers - Orlando Magic 122:95 (Ivica Zubac je odigrao 22 minute za LA Clipperse, zabio je osam koševa i upisao osam skokova, jednu asistenciju i jednu blokadu)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo