BOGDANOVIĆ I DRUŠTVO OSTAJU BEZ MILIJUNA: / Objavljen plan NBA lige, klubovi pokrenuli veliku humanitarnu akciju

Image
Foto: Hans Deryk / Zuma Press / Profimedia

Poznato je do kad će se znati hoće li biti otkazivanja utakmica

17.4.2020.
23:28
Hans Deryk / Zuma Press / Profimedia
VOYO logo

Prema planu koji su dogovorili vodstvo NBA lige i Udruge NBA igrača, najboljim košarkašima svijeta će se od 15. svibnja početi isplaćivati plaće umanjene za 25 posto, objavio je u petak američki ESPN pozivajući se na neimenovane izvore.

Najbolja košarkaška liga svijeta je u mirovanju već više od mjesec dana, a igrači će posljednju punu ratu svog godišnjeg ugovora dobiti 1. svibnja. Svaka sljedeća isplata bit će umanjena za 25 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će im vraćen

Ovaj plan će služiti poput založnog računa. Novac će biti zadržan i ovisno o tome hoće li i koliko utakmica biti otkazano, igračima će novac biti vraćen. NBA igrači bi po otkazanoj utakmici izgubili oko 1 % iznosa svog godišnjeg ugovora. Zadržavanje dijela plaća spriječit će scenarij u kojem bi igrači ostali bez ikakvih prihoda tijekom nekoliko razdoblja, ako bi NBA liga odlučila otkazati veći dio ili sve preostale utakmice u osnovnom dijelu sezone.

Zasada još nema vijesti o mogućem otkazivanju utakmica, a vodstvo igračkog sindikata je svojim članovima poručilo da bi se 15. lipnja moglo znati hoće li biti otkazivanja utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA i WNBA će prodavati zaštitne maske, a svu zaradu donirati

U međuvrmenu, svih 30 NBA momčadi i 12 WNBA ekipa, udruženih s tvrtkom Fanatics, početi će prodavati zaštitne maske za lice sa svojim logotipovima, a svu zaradu će donirati za pogođene pandemijom bolesti COVID-19.

"Kao globalno društvo svi možemo odigrati ulogu u smanjenju utjecaja pandemije izazvane koronavirusom slijedeći preporuke za zaštitu nosa i usta dok se nalazimo u društvenom kontaktu. Kroz ponudu ovih novih proizvoda ljubitelji NBA i WNBA lige mogu slijediti te upute i pridružiti nam se u nastojanjima da pomognemo onima koji su izravno pogođeni bolešću COVID-19", izjavila je predsjednica NBA-a za društvenu odgovornost i igračke programe Kathy Behrens prigodom objave o novoj inicijativi iz NBA ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sav će prihod biti doniran organizacijama za sprečavanje gladi, "Feeding America" u Sjedinjenim Američkim Državama i "Second Harcest" u Kanadi, za one koji su najviše pogođeni širenjem zaraze koronavirusom.

"Zahvalni smo za ovo partnerstvo između NBA, WNBA i Fanaticsa, koje će podržati naše banke hrane, a našim zaposlenicima, volonterima i potrebitima omogućiti bolju zaštitu", rekla je izvršna potpredsjednica i glavna operativka organizacije "Feeding America" Katie Fitzgerald.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova podrška će nam pomoći da podijelimo dovoljno hrane i milijune obroka Kanađanima u nadolazećim mjesecima", dodala je izvršna direktorica organizacije "Second Harvest" Lori Nikkel.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo