'BIT ĆE PAKLENO': / Aco Petrović okupio igrače za početak akcije Eurobasket 2017

Image
Foto: AFP, MARK RALSTON
10.7.2017.
18:20
AFP, MARK RALSTON
VOYO logo

Na istom mjestu 27. ovog mjeseca okupit će se i najjači pojedinci hrvatske košarkaške reprezentacije i krenuti uigravati za Europsko prvenstvo. Na tom dijelu priprema trebala bi biti i četvorica s popisa 'Dvanaestorice veličanstvenih', kako je Petrović nazvao već okupljene igrače koje će testirati i u Kini gdj će 'biti pakleno'. Osim Hrvatske, ondje sudjeluju još Njemačka, Kina i Egipat. Igraju se tri utakmice - svako sa svakim i četvrta u kojoj će se ogledati prvi s drugim i treći s četvrtim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve svoje dileme sam raščistio. Ne bih ovu reprezentaciju nazvao B reprezentacijom iz dva razloga: ova reprezentacija će dati četiri igrača koji će se 27. srpnja priključiti ostaloj jedanaestorici, koji će isto tako početi s pripremama ovdje u Sv. Martinu. Za sve njih je iznimno bitna ova kineska turneja sa četiri utakmice. Isto tako, bitan je svaki trening. Ono što sam između redaka dobio jest podatak da je većina njih ozbiljno shvatila ove pripreme jer je puno njih ozbiljno treniralo. Kada govorimo o ta četiri imena to ćemo prepustiti i treninzima i utakmicama. Također mogu reći samo kako ću tražiti playmakera, igrače na pozicijama dva, tri i jednog unutarnjeg igrača tako da će praktički sve pozicije biti u igri", podsjetio je izbornik i dodao:

"Četiri igrača o kojima govorimo, kratkoročno gledajući su onaj prioritet koji nam treba s ove reprezentativne turneje, međutim ono što je također iznimno važno su Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019 godine. Svaki od ovih igrača imat će kroz svaku utakmicu, kroz svaki trening priliku da se nametne."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis igrača koji će na put u Kinu: Dominik Mavra (Karpoš Sokoli), Jakov Mustapić (Vrijednosnice Osijek), Josip Bilinovac (Cibona), Luka Božić (Zagreb), Domagoj Bošnjak (Cibona), Ivan Ramljak (Zadar), Tomislav Zubčić (NIžnij Novgorod), Antonio Vranković (Duke, SAD), Ivan Buva (Bilbao), Henrik Širko (Split), Marijan Čakarun (Sixt Primorska) i Martin Junaković (Zagreb).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo