Košarkaška Euroliga / Barcelona se još nada: šest koševa Tomića u pobjedi nad Uniksom

Image
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL

Ante Tomić je u važnoj pobjedi Barcelone postigao šest koševa uz tri skoka, dvije asistencije i četiri ukradene lopte za 22 minute provedene na parketu

9.3.2017.
23:02
nph/NordPhoto/PIXSELL
VOYO logo

Odigrano je prvih pet utakmica 25. kola košarkaške Eurolige. CSKA je prva momčad koja je osigurala doigravanja današnjom pobjedom protiv Galatasaraya, Žalgiris je na domaćem terenu bio bolji od Panathinaikosa i zadržao nade u prolazak dalje, dok je Barcelona slavila protiv Uniksa iz Kazana, izvještava Sportnet.hr.

Košarkaši CSKA prvi su osigurali prolazak u doigravanje najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. Danas su na domaćem terenu bili bolji od turskog Galatasaray, slavili su bez većih problema rezultatom 85:69. S druge strane, gosti su ovim porazom pali na 8-16 i matematički ostali bez šanse za jedno od mjesta koje vode dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su bolje startali i poveli su s 5:0, ali CSKA vrlo brzo uzvraća. Nakon mini serije domaćina na isti način odgovara turska momčad i na kraju prve četvrtine ima četiri poena prednosti (17:13).

Domaćin se budi u drugoj četvrtini, predvođen MilošomTeodosićem i NandomDe Colom radi seriju 12:0 za odlazak na prvu dvoznamenkaste u prednost na susret. Bez većih problema CSKA je održavao prednost do poluvremena (46:29). U nastavku su gosti tek u jednom navratu došli do minus deset (57:67), ali više od toga nije išlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nando De Colo je zaključio susret s 22 poena (7/14 iz igre, slobodna bacanja 8/8), dok je Kyle Hines dodao 13 koševa (5/6 za dva, slobodna bacanja 3/4).

Goste je predvodio VladimirMicov s 18 koševa (2/2 za dva, 3/5 za tricu, slobodna bacanja 5/6).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona se još nada

Tinjajuće nade u plasman u doigravanje zadržala je Barcelona koja je kod kuće dočekala Uniks iz Kazana, slavila rezultatom 70:62 i nanijela ruskoj momčadi osmi uzastopni poraz u ovom natjecanju.

Domaćin je vrlo dobro otvorio utakmicu, ruski sastav nije imao odgovora na StratosaPerperogloua koji je povezao sedam poena za sedam koševa prednost svoje momčadi (10:3). Gosti do kraja četvrtine nisu uspjeli doći bliže od minus 3, u samoj je završnici Anton Ponkrašov smanjio na 24:20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U neefikasnoj drugoj dionici obje su momčadi teško dolazile do poena. Katalonska je momčad ponovno vodila sa sedam razlike (31:24) u 14. minuti, ali je do kraja poluvremena ubacila tek pet koševa. Tricom Quima Coloma Uniks smanjuje na samo dva poena zaostatka (34:36) što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Danilo Anđušić u 22. minuti ubacuje novu tricu svoje momčadi i donosi joj prvo vodstvo na susretu (39:38). Međutim, do kraja treće dionice ubacuju tek šest poena što je Barcelona iskoristila i treću dionicu završila s plus 11 (55:44). Domaćin je do kraja utakmice održavao prednost bez prevelikih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do pobjede ih je predvodio StratosPerperoglou s 13 poena (4/5 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 2/3). AnteTomić zaključio je susret sa šest koševa (3/6 za dva, slobodna bacanja 0/2), tri skoka, dvije asistencije i četiri ukradene lopte za 22 minute provedene na parketu.

Pavel Antipov je bio najbolji kod Uniksa s 12 koševa (0/1 za dva, 4/5 za tricu). Marko Banić proveo je 12 i pol mintua na parketu i za to vrijeme ostvario učinak od šest poena (3/6 za dva) i dva skoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvještaje sa svih utakmica i video sažetke pogledajte na Sportnetu.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo