[ANKETA] PITAMO VAS: / Treba li hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji stranac da bi se kvalificirala na Olimpijske igre?

Image
Foto: Pixsell, Igor Kralj

Želju da igra za Hrvatsku izrazio je playmaker Anadolu Efesa Shane Larkin koji želi na Olimpijske igre

29.9.2019.
7:00
Pixsell, Igor Kralj
VOYO logo

Trebaju li Hrvatskoj novi Dontaye Draper ili Oliver Lafayette? Ako se pita ljude koji vode Hrvatski košarkaški savez- ne treba. Predsjednik stručnog savjeta muške košarke Dino Rađa protivi se naturaliziranju stranaca. Ali novi izbornik Veljko Mršić nije izričito protiv. No, kaže, za to moraju postojati preduvjeti.

"Taj igrač bi trebao imati poveznice da igra par godina u Hrvatskoj kao što imamo u vaterpolu Xavija Garciju", rekao je Mršić za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELIKA ČAST ZA NAJBOLJEG HRVATSKOG KOŠARKAŠA: /

Bogdanović među 50 najboljih NBA igrača, iza sebe ostavio puno zvučnih imena

Image
VELIKA ČAST ZA NAJBOLJEG HRVATSKOG KOŠARKAŠA: /

Bogdanović među 50 najboljih NBA igrača, iza sebe ostavio puno zvučnih imena

Želju da igra za Hrvatsku izrazio je playmaker Anadolu Efesa Shane Larkin koji želi na Olimpijske igre, ali vrlo brzo je rekao i da bi rado odjenuo turski dres. Najteže je, kaže Mršić, pronaći stranca koji bi donio razliku na parketu, a da si ga Hrvatska može priušititi.

"Prije svega trebamo se posvetiti onome što mi imamo, napraviti jednu momčad homogenu koja će htjeti igrat zajedno", rekao je Mršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dozvoljen samo jedan stranac

Prema pravilima FIBA-e dopušten je jedan stranac u reprezentaciji i dok većina zemalja to koristi godinama, u Hrvatskoj su igrala tek dvojica. Amerikanac Dontaye Draper prvo se dobro snašao u Cedeviti pa je pozvan u reprezentaciju. Bio je na dva Eurobasketa 2013. te 2015. Njegov sunarodnjak Oliver Lafayette pojačao je reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu 2014. Ako donosi napredak, zašto ne, kaže Andrija Žižić.

"Ja sam u pravilu za stranca ako će nam donijeti dodatnu kvalitetnu koja će nas dovesti do svjetskog ili europskog rezultata samo za odradit neke stvari to radije da damo potporu našim igračima", rekao je bivši hrvatski reprezentativac Andrija Žižić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je dobila poziv za kvalifikacijski turnir uoči Olimpijskih igara u Tokiju. Prema svemu sudeći, igrat ćemo ga bez stranca, s čime se slaže i proslavljeni trener Mirko Novosel.

"Ja sam protiv toga da igraju stranci i mislim da ne trebaju igrat stranci mi imamo talente neka im se dati prilika da se pokažu", rekao je Novosel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su rekli oni, a sad ste na redu vi. Pitamo vas - treba li hrvatskoj reprezentaciji stranac u momčadi ili imamo dovoljno dobru momčad da se kvalificiramo na Olimpijske igre? Odgovore nam ostavite u anketi:

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo