Amerikancu prilika ispred iskusnih reprezentativaca

Hrvatski izbornik Joke Vranković objavio je popis od 25 imena koja će kandidirati za Europsko prvenstvo u Litvi. Na popisu nema Zorana Planinića i Davora Kusa, ali je tu zato naturalizirani Draper.

21.6.2011.
13:25
VOYO logo

Nakon što je to učinila većina njegovih kolega, i hrvatski košarkaški izbornik Joke Vranković objavio je popis igrača za Europsko prvenstvo u Litvi.

Za razliku od trenera europskih prvaka Španjolaca koji je već odredio 12 igrača i tri pričuve, hrvatski je strateg na prvom popisu objavio čak 25 imena. No, već 1. srpnja znat će se 16 kandidata za EP među kojima sigurno neće biti dvojice iskusnih i dugogodišnjih reprezentativaca. Naime, Joke više ne računa na Zorana Planinića (28) i Davora Kusa (32), ali je zato na toj poziciji uvrstio naturaliziranog Drapera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok nepozivanje Kusa ne nameće pitanja, nepozivanje Planinića na prvi pogled čini se prijepornim. Čovjek već godinama igra u najjačim europskim klubovima i ligama (Tau Ceramica, CSKA, Himki) i još je vrlo kvalitetan razigravač s prednošću u visini (199 cm). Ipak, po onome što kaže sam Planinić, ništa u tome nije sporno.

– Da me Joke pozvao, odazvao bih se, no to što me nije pozvao ne pada mi teško. Riješili smo sve razgovorom, bez trzavica. On je razumio mene i ja njega. Dugo sam u reprezentaciji i to mi se čini normalnim slijedom. Vrijeme je za smjenu naraštaja, da Ukić, Tomas i Bogdanović potpuno dođu do izražaja. Ja možda nisam puno stariji od njih po godinama, ali jesam po mentalitetu. Ja sam ipak ušao u posljednje godine svojeg igranja, što govore i posljednja dva ljeta kada sam stalno bio ozlijeđen. Moje tijelo očito šalje signale, možete sve varati, ali ne i vlastito tijelo – kazao je Planinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na širi popis Vranković je stavio sljedeće igrače - braniči: Ukić, Popović, Draper, Simon, Car, Kovačević, Pilepić, Stipčević; krila: M. Tomas, Bogdanović, Perić, Rozić, Rudež, Vrkić; centri: Tomić, Žorić, Andrić, Banić, Barać, Zubčić, Lončar, Markota, Radošević, Suton, Delaš. Zanimljivo, najstariji igrač na popisu je Marko Popović s 28 godina, što je novi korak u pomlađivanju najbolje vrste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo