DINO RAĐA ZA NET.HR / Razgovarali smo s legendarnim Dinom Rađom: ''Ako Mršić želi Marija Hezonju i ako ga vidi u reprezentaciji, ja mu sigurno neću stajati na putu'

Image
Foto: PIXSELL

Razgovarali smo s Dinom Rađom

9.6.2021.
10:34
PIXSELL
VOYO logo

Košarkaška euforija vratila se u Hrvatsku nakon ludog finala Prvenstva Hrvatske između Zadra i Splita (3:2 u seriji pobjeda Zadra) proteklog vikenda. Navijači su ušli u dvoranu i okupirali tribine unatoč epidemiološkim mjerama koje su na snazi. Sve navedeno dobar je uvod u ono što predstoji, a to je olimpijski kvalifikacijski turnir u Splitu koji je na rasporedu od 29. lipnja do 4. srpnja u Spaladium Areni.

Image
RAZGOVARALI SMO S MRŠIĆEM /

'S Marijom Hezonjom sam sve raščistio, spreman je igrati za Hrvatsku. Ovo nam je velika prilika'

Image
RAZGOVARALI SMO S MRŠIĆEM /

'S Marijom Hezonjom sam sve raščistio, spreman je igrati za Hrvatsku. Ovo nam je velika prilika'

'Jahanje na nekim valovima, to nikad nije dobro, treba raditi dalje'

Jučer smo na predstavljanju novog fanshopa reprezentacije u suradnji s Grosbasketom u Zagrebu, odnosno službene Mršićeve objave 16 košarkaša za navedeni olimpijski kvalifikacijski turnir, porazgovarali i s predsjednikom stručnog savjeta muške košarke HKS-a, legendarnim Dinom Rađom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NET.HR: Može li hrvatska košarkaška reprezentacija jahati i dojahati na krilima košarkaške euforije do uspješnog rezultata ovog ljeta?

RAĐA: Gledajte, jahanje na nekim valovima, to nikad nije dobro. Jednostavno, treba raditi dalje, treba raditi da to ne zamre ponovno. Jer, Split je osvojio prvenstvo 2003. pa nakon toga ništa. Treba jednostavno nastaviti raditi dalje, pa će tih valova biti još. To što se dogodilo u Zadru, ljudi su željni košarke i utakmica nakon godinu dana karantene, zatvorenog života, ma svega oko te korone. Jedva su ovo dočekali, pogotovo u jednoj situaciji kad se njihov klub bori za naslov prvaka Hrvatske. Tako da je to bilo očekivano. A drugo, Zadar je Zadar, košarkaška meka i uvijek je njima dvorana puna, oni žive košarku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Split je napravio iskorak koji traje već nekoliko godina'

NET.HR: Split se vratio u sam vrh hrvatske košarke. Kako gledate na to?

RAĐA: Definitivno su ove godine napravili jedan iskorak koji traje već nekoliko godina, nivo njihove košarke se diže i Split je isto jedna sredina koja voli košarku, koja živi za košarku i koja je jedva dočekala da se nešto tu dogodi i sad ne bi bilo dobro da s promjenom vlasti to zamre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NET.HR: Što hrvatska reprezentacija može napraviti ovog ljeta? Kvalifikacijski turnir je pred nama, to je za Hrvatsku poput SP-a...

'Situacija je dosta kompleksna, ne znamo tko će igrati a tko neće'

RAĐA: Situacija je dosta kompleksna, mi još uvijek ne znamo tko će igrati a tko neće. Sigurno znamo da nam najmanje jedan od tri nositelja igre neće biti tu, tako da je vrlo lako moguće da to budu i dva, tako da je teško prognozirati bilo što. Momci će se sigurno boriti sto posto, u to sam uvjeren, igraju doma, ali u skraćenom broju priprema, treninga, ne znamo hoće li biti publike, neće biti publike, dosta je tu nepoznanica tako da je teško neke tu prognoze davati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NET.HR: Veseli što je Mario Hezonja u reprezentaciji?

RAĐA: To je isključivo pitanje za izbornika Mršića, ako ga on želi i ako ga vidi tamo, ja mu sigurno neću stajati na putu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo