ACO PETROVIĆ KOMENTIRA ZA NET.HR: / "Ova generacija nije opterećena, to joj je velika prednost"

Image
Foto: Pixsell, Goran Jakus

Aleksandar Petrović je u hrvatskoj košarci prošao sve.

4.9.2015.
10:50
Pixsell, Goran Jakus
VOYO logo

"Za ovo prvenstvo nema euforije u hrvatskim redovima, ne treba je ni biti, iako je hrvatska reprezentacija u vrlo solidnom stanju. Svjesni smo da će se sve ključne stvari dešavati u Francuskoj", rekao nam je Aco Petrović.

'Prve dvije utakmice reći će puno o nama'

"U pripremnom razdoblju i nismo imali preteške suparnike, nije to bila ni Litva bez dva najbolja igrača, ni Njemačka kojoj se tek priključio Nowitzki, a ostale utakmice igrali smo protiv momčadi koje su, uvjetno rečeno, iz donjeg razreda europske košarke. Prve dvije utakmice reći će puno više o našoj reprezentaciji, kad ćemo se namjeriti na Sloveniju i Grčku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell, Slavko Midžor
Image
Foto: Pixsell, Slavko Midžor

Dario Šarić i Velimir Perasović

Slovenija je prvi suparnik naših košarkaša, u subotu u 21 sat. Na prošlom EP-u, kad je Slovenija bila domaćin i s Goranom Dragićem u sastavu, Hrvatska je slavila nakon produžetka.

"Objektivno smo bolji od Slovenije, ali teret prve utakmice, puna dvorana i povišeni adrenalin ponekad mogu biti opterećenje. Bolju sliku o igri Hrvatske reći će dvoboj protiv Grčke, koja je vrhunska momčad i koja će nas napadati preko "picka". To će nam raditi i ostale vrhunske momčadi", pojašnjava Aco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je biti Houdini"

Kad je hrvatska košarka u pitanju, teško je bilo što prognozirati.

"Sve su opcije moguće, teško je biti Houdini. Možemo otići u zonu medalja, a možemo ostati i na rubu plasmana na olimpijske kvalifikacije. Osobno, ne očekujem probleme u osmini finala, jer bi nas tu trebale čekati reprezentacije poput Češke ili Latvije", dodao je Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U košarci je puno teže doći do zone medalja"

Na prošlom Eurobasketu, Hrvatskoj se "otvorilo", u četvrtfinalu je Repešina momčad igrala protiv Ukrajine.

"Objektivno, u košarci je puno teže doći do zone medalja, nego recimo, u rukometu i vaterpolu. Ovdje osam reprezentacija u dobrom danu mogu osvojiti odličje. Nekad je to bilo puno lakše, prošla su vremena kad smo za broncu pobjeđivali Grčku 30 razlike. Sad se košarkaška mapa strašno proširila", kazao nam je Petrović koji je 1995. bio izbornik kad je Hrvatska osvojila europsku broncu, svoju posljednju medalju s velikih natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

'Par puta bili smo jako blizu medalje'

Dobro ih pamtimo, imamo ih četiri. Olimpijsko srebro iz Barcelone 1992. europske bronce iz 1993. i 1995. te svjetsku broncu iz 1994. godine.

"Prije 20 godina, kad sam bio izbornik i kad smo osvojili posljednju medalju u Ateni, nismo ni slutili da će 'post' ovoliko potrajati. U par navrata smo bili jako blizu, ponovno sa mnom u izborničkoj ulozi 2001. u Turskoj, pa sa Spahijom protiv Španjolaca u Beogradu 2005. Ili smo si sami bili krivi ili nam je nedostajalo malo sreće. No, ova generacija nije opterećena, to je velika prednost", zaključio je Aco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo