LISTA OD 15 IGRAČA / Aco Petrović objavio popis za pretkvalifikacije za Euro i progovorio o Bojanu Bogdanoviću: 'Moram priznati da me iznenadila medijska reakcija...'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatsku reprezentaciju očekuju dvije utakmice, 23. veljače protiv Švicarske u Fribourgu, a tri dana kasnije na splitskim Gripama protiv Austrije

14.2.2023.
19:08
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

 U zagrebačkom hotelu Aristos održana je konferencija za medije na kojoj je sportski direktor i v.d. izbornika reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović objavio uži popis igrača za pretkvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025.

Image
POGLEDAJTE /

Naš košarkaš u SAD-u prekinuo konferenciju za medije i počeo pričati na hrvatskom: 'Baba, hvala što moliš boga za mene...'

Image
POGLEDAJTE /

Naš košarkaš u SAD-u prekinuo konferenciju za medije i počeo pričati na hrvatskom: 'Baba, hvala što moliš boga za mene...'

Hrvatsku reprezentaciju očekuju dvije utakmice, 23. veljače protiv Švicarske u Fribourgu, a tri dana kasnije na splitskim Gripama protiv Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrović se za kvalifikacijski ciklus u veljači odlučio za 15 igrača, a okupljanje reprezentacije je odmah po završetku Kupa, koji je na rasporedu ovoga tjedna.

"Zašto 15 igrača? Tijekom godina spoznaš da kada kroz tjedan dana formiraš u trenažnom procesu tri petorke, to bude puno kvalitetnije i svrsishodnije. Kada ih bude 12, 13 ili 14 pola treninga se provede u rotiranju igrača. Nakon konzultacija sa stožerom pozvao sam 15 igrača koji su ovog trenutka u fokusu i dobroj formi," kazao je Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje je 15 igrača da se sve eventualne dileme među njima raščiste na terenu. Treninzi i utakmice će dati, kako meni, tako i nekom budućem izborniku jer svi su treninzi snimani, neke povratne informacije o svakom od igrača," dodao je.

Jedno je iznenađenje možda Tomislav Buljan kojeg je angažirao Joventut, gdje ove sezone igra za njihovu razvojnu momčad El Prat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

"Dečko sjajno igra u Španjolskoj i bio je, uz Menala, najbolji igrač prošlogodišnje U20 reprezentacije te ga želim vidjeti u ovom ozbiljnom okruženju," naglasio je v.d. izbornik.

Reprezentacija će imati dva radna dana treninga u Zagrebu, prije odlaska u švicarski Fribourg u srijedu, 22. veljače. Utakmica je u četvrtak, a potom reprezentacija seli u Split gdje će imati tri treninga i 26. veljače s početkom u 18 sati utakmicu protiv Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je posljednje okupljanje reprezentacije prije nevjerojatno radnog ljeta koje će obuhvaćati 50 dana aktivnosti. Ne vjerujem da će se u ovom prozoru dogoditi neka nevjerojatna iznenađenja, primjerice da Švicarska dobije Poljsku pa da mi zauzmemo prvu poziciju u skupini. Realno je očekivati da nas ovo ljeto očekuju treći krug pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo, ali i pretkvalifikacijski Olimpijski turnir," najavio je Petrović.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Prokomentirao je i nedavnu izjavu Bojana Bogdanovića o prestanku igranja za reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Planirao sam tijekom trećeg mjeseca otputovati u Ameriku i obići sve igrače koji su tamo. Međutim, moram priznati da me iznenadila medijska reakcija, jer to je bilo apsolutno očekivano i logično. Sljedeće veliko natjecanje za Hrvatsku je praktički Europsko prvenstvo za dvije i pol godine i iluzorno je ovog trenutka od Bojana očekivati ikakvu drugu odluku. S Bojanom imam sjajan odnos i sjest ću ponovno s njim, ali smatram da je ovo bilo očekivano. Logično, ako bi se teorijski plasirali na Olimpijske igre, promjena u razmišljanju Bojana Bogdanovića bi nam dobro došla. Takav profil igrača definitivno treba svakoj iole ozbiljnoj reprezentaciji," zaključio je Petrović.

Nakon četiri odigrana kola na vrhu naše skupine se nalazi Poljska sa skorom 3-1, koliko ima i Hrvatska. Slijede Švicarska (2-2) i Austrija (0-4).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POPIS: Dominik Mavra, Borna Kapusta, Goran Filipović, Antonio Jordano, Toni Perković, Roko Badžim, Toni Nakić, Luka Božić, Mateo Drežnjak, Dario Drežnjak, Matej Rudan, Tomislav Buljan, Roko Prkačin, Danko Branković, Karlo Matković.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo